gr lgflag flag English

latest news1

One day Master Class από το ΚΕΑΔΔ

Ξεπερνώντας την αντίσταση του πελάτη για αλλαγή

 

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 στο ξενοδοχείο Mediterranean στην Θεσσαλονίκη 10πμ – 5μμ και αφορά αποκλειστικά τους απόφοιτους της εκπαίδευσης του ΚΕΑΔΔ.

 To ΚΕΑΔΔ έπειτα από απαίτηση για συνεχιζόμενη εκπαίδευση των παλαιότερων σπουδαστών με τη νέα εκπαιδευτική χρονιά θα προχωρήσει σε εκπαιδεύσεις One day Master Class με θέματα που αφορούν αποκλειστικά την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών υγείας που προσφέρουμε.

 Το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινά με ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα αλλαγής  συμπεριφοράς των δύσκολων περιστατικών που κερδίζει όλο και περισσότερους επαγγελματίες και θεραπευτές υγείας στο εξωτερικό.

 Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 2015 στην Αθήνα με πολύ μεγάλη επιτυχία και έλαβε εξαιρετικές κριτικές από όσους το παρακολούθησαν. Οι τεχνικές που διδάχθηκαν στο συγκεκριμένο σεμινάριο εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα βοηθητικές και ανακουφιστικές  ιδιαίτερα σε περιπτώσεις πελατών  που εκφράζουν ότι κουράστηκαν από το πρόγραμμα διατροφής και απαιτείται από εμάς ως θεραπευτές να ψάξουμε απεγνωσμένα φράσεις και κουβέντες προκειμένου να ανακάμψουμε τη θέλησή του, γεγονός φυσικά που συνήθως δεν αποδίδει. 

Το πρόγραμμα  θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη  από τον καθηγητή του ΚΕΑΔΔ αθλητικό ψυχολόγο Εμμανουήλ Γεωργιάδη και θα μας διδάξει αποκλειστικά τεχνικές που άρουν την αντίσταση για αλλαγή των πιο δύσκολων περιστατικών από το σύνολο των πελατών μας.

 Λίγα λόγια για το πρόγραμμα «Αλλαγή με εστίαση στη λύση»

Οι αλλαγές που αφορούν τις συμπεριφορές υγείας επιτυγχάνονται δύσκολα. Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο οι συμβουλευόμενοι να αντιστέκονται στις προτάσεις των ειδικών αφού η αλλαγή εγκυμονεί κινδύνους και πλήθος φαντασιακών σεναρίων. Αντίθετα, η συνέχιση της επιβλαβούς συνήθειας είναι πιο βολική ανεξάρτητα από τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργεί.

Η «εστίαση στη λύση» προσφέρει μία διαφορετική προσέγγιση στην προσπάθεια προώθησης νέων συμπεριφορών υγείας καθώς αφορά τον άνθρωπο, τις ανάγκες, τις προσδοκίες του αλλά και τις επιτυχίες που ήδη βιώνει. Με συγκεκριμένα βήματα και τεχνικές η αλλαγή έρχεται μέσα από τις προσδοκίες και τις δυνατότητες που ήδη ο συμβουλευόμενος  βιώνει, χωρίς να χρειαστεί να πεισθεί ή να πιεστεί να ακολουθήσει την κατεύθυνση της θετικής αλλαγής. Τη συνέχεια θα την δείτε κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου...

Κόστος συμμετοχής 45 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%)

Λόγω της φύσης του  βιωματικού σεμιναρίου το πρόγραμμα δεν μπορεί να γίνει διαδικτυακά και οι θέσεις είναι περιορισμένες καθότι το σεμινάριο θα διεξαχθείς στα πλαίσια της τρέχουσας εκπαίδευσης  και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για το πρόγραμμα θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.  

Για δηλώσεις συμμετοχής και κράτηση θέσης παρακαλώ αποστείλετε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Με εκτίμηση

Ευάγγελος Ζουμπανέας

 

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Εκτός απροόπτου λόγο της ευμετάβλητης πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα  τον προσεχή Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί το ακόλουθο…

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 

ΤΕΧΙΝΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ

Με τη Διαιτολόγο Σοφία Μπάμπου

Σάββατο  24 Σεπτεμβρίου  2016 5-7μμ MediterraneanHotel

Για πρώτη φορά στο χώρο της διατροφής , το  ΚΕΑΔΔ διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο για γονείς, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με παιδιά με θέμα:

«Παιχνίδια με τη γλώσσα της διατροφής» 

Η διατροφική διαπαιδαγώγηση στην παιδική ηλικία ανέκαθεν αποτελούσε μέλημα τόσο των γονιών, όσο και των εκπαιδευτικών αλλά και των επαγγελματιών υγείας. Σήμερα  δυστυχώς με την έξαρση της παχυσαρκίας και των διατροφικών διαταραχών μπορούμε να καταλάβουμε ότι υπάρχουν κενά στο κομμάτι της διατροφικής αγωγής. 

Σε έρευνα του κέντρου στατιστικής για την εκπαίδευση στην Αμερική βρέθηκε ότι το 88% των δασκάλων στα σχολεία αναφέρουν ότι διδάσκουν διατροφή στην τάξη. Ωστόσο δεν αφιερώνουν αρκετό χρόνο στο θέμα της διατροφής. Η διατροφή στα σχολεία της Αμερικής διδάσκεται κατά μέσο όρο 13 ώρες το χρόνο παρόλο που έχει διαπιστωθεί ότι απαιτούνται τουλάχιστον 50 ώρες διδασκαλίας της διατροφής το χρόνο ώστε να επέλθουν ουσιαστικές αλλαγές στη διατροφική συμπεριφορά των παιδιών. 

Στα ελληνικά σχολεία τα πράγματα είναι πιο δύσκολα μια και η διατροφή είναι ένα θέμα που διδάσκεται κατά μέσο όρο λιγότερο από 6 ώρες το χρόνο. Επιπλέον αρκετοί γονείς δυσκολεύονται να μάθουν στα παιδιά τους την καλή διατροφή μια και οι πλειοψηφία αυτών  δεν έχει εκπαιδευτεί επάνω σε αυτό το θέμα.. Όσο αφορά τους επαγγελματίες υγείας είναι λίγοι εκείνοι που έχουν ασχοληθεί και κατέχουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με τη διατροφική αγωγή των παιδιών. 

Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει το ΚΕΑΔΔ μέσα από τα διαδραστικά σεμινάρια με τη Σοφία Μπάμπου η οποία έχοντας δουλέψει με  εκατοντάδες παιδία.  Έρχεται να μεταλαμπαδεύσει την εμπειρία και τις γνώσεις τις σε όσους το επιθυμούν. Το υλικό που θα δοθεί προς τους εκπαιδευόμενους είναι μοναδικό και πρωτότυπο. 

Η ΣΩΣΤΉ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑ και η καλλιέργεια της διατροφής ως δεξιότητα στα παιδία απαιτεί από τον γονιό, τον εκπαιδευτικό και τον ειδικό:

 • Εμπειρία
 • Εξειδικευμένες γνώσεις στη διατροφή 
 • Γενικές γνώσεις πχ ψυχολογία, παιδαγωγικά, καλλιτεχνικά κ.α
 • Ζωηρή φαντασία και αγάπη

Στο σεμινάριο «Παιχνίδια με τη γλώσσα της διατροφής»  κάνουμε:

 • Διαδραστικές ασκήσεις επάνω στην επικοινωνία με τα παιδιά
 • Ομάδες εργασίας- Πως μιλάμε τη γλώσσα της διατροφής;
 • Βιωματική προσέγγιση της διατροφής στη σύγχρονη οικογένεια

(το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί είναι από το βιβλίο της Σοφίας ΜπάμπουΔιατροφοζουζουνίσματα Φάε Παίξε Χαμογέλα εκδ ΚΕΑΔΔ & ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

 • Συνολική διάρκεια: 2 ώρες.
 • Μέγιστος αριθμός ατόμων: 30
 • Κόστος Συμμετοχής: 30 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%
 • Ημερομηνία: 24 Σεπτεμβρίου  5-7μμ στο ξενοδοχείο Mediterranean

 

Μπορείτε να υποβάλλετε ηλεκτρονικά την συμμετοχή σας εδώ