


Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Αιμιλία Βασιλοπούλου, γεννημένη στην Αθήνα, αποφοίτησε από το τμήμα Διαιτολογίας- Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου το 2000. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η διδακτορική της διατριβή είχε θέμα τα αλλεργιογόνα του σταφυλιού. Στα πλαίσια αυτής, εργάσθηκε σε μεγάλα ερευνητικά κέντρα της Αγγλίας & της Ολλανδίας με υποτροφίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης & του Υπουργείου Παιδείας.
Από το 2005 ανέλαβε την οργάνωση ομάδας διατροφής στα πλαίσια του Αλλεργιολογικού Τμήματος της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με εντατικό ερευνητικό & κλινικό έργο. Πλήρωσε το post-doc της με την έκδοση του βιβλίου «Οι τροφικές προκλήσεις στη διάγνωση της τροφικής αλλεργίας».
Είναι η πρώτη Διαιτολόγος στην Ελλάδα με ειδίκευση στην διατροφική συμβουλευτική ασθενών με τροφική αλλεργία.
Δίδαξε “Διατροφή” & “Διαχείριση μονάδων Διατροφής” στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και οργάνωσε εκπαιδευτικά σεμινάρια σε ειδικευόμενους και ειδικούς ιατρούς και άλλους Επαγγελματίες Υγείας.
Επί του παρόντος είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο τμήμα Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Επίσης, εργάζεται σαν ελεύθερη επαγγελματίας στη διατροφική συμβουλευτική στην Κύπρο.
Έχει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά και μεγάλο αριθμό ενεργών συμμετοχών σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια.