Μεσολογγίου 51, Νέα Ιωνία

Eκπαίδευση «Ειδικός Αθλητικής Διατροφής» σε συνεργασία με το Peak Performance

Peak_performance

Το ΚΕΑΔΔ σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό κέντρο PeakPerformance θα πραγματοποιήσει την εκπαίδευση «Ειδικός Αθλητικής Διατροφής» με τη συμμετοχή των επιστημονικών συνεργατών του ΚΕΑΔΔ τον διαιτολόγο Βασίλειο Κατσίλα και την ιατρό Ευτυχία Χαλούλου με επιπλέον ύλη προσαρμοσμένη από την επαγγελματική εμπειρία των συνεργατών της εκπαίδευσης.

Ακολουθεί μήνυμα του κ.Ευάγγελου Ζουμπανέα, διευθύνοντα σύμβουλο του ΚΕΑΔΔ:

“Κατόπιν  παρακολούθησης της συγκεκριμένης εκπαίδευσης από εμένα προσωπικά και τους στενούς συνεργάτες μου, θεωρώ ότι και με την προσθήκη και της δικής μας προσωπικής εμπειρίας σε θέματα διαχείρισης αθλητικής διατροφής πρωταθλητών, η νέα εμπλουτισμένη ύλη,  θα δώσει πολύ ισχυρά εργαλεία και γνώσεις για κάθε συνάδελφο και συνεργάτη 

Μετά τιμής

Ευάγγελος Ζουμπανέας”

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί σε 4 Σαββατοκύριακα όπου τα 3 πρώτα θα γίνουν διαδικτυακά και το 4ο θα πραγματοποιηθεί Δια Ζώσης,  δηλαδή ένα στην Αθήνα και ένα στην Θεσσαλονίκη με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει συμμετοχή μεγαλύτερη των 10 σπουδαστών από την Βόρειο Ελλάδα,  που θα περιλαμβάνει την πρακτική εφαρμογή σε εργομετρικές,  σωματομετρικές και εξατομικευμένες μετρήσεις σε δερματοπτυχές αθλητών  καθώς και τις εισηγήσεις των συνεργατών του ΚΕΑΔΔ.

Τα Δια Ζώσης μαθήματα θα γίνουν για την Αθήνα στη διεύθυνση Πολυκράτους 4 Περιστέρι και στην Θεσσαλονίκη σε διεύθυνση που θα ανακοινωθεί εγκαίρως στους συμμετέχοντες.

Σε περίπτωση που δεν συμμετέχουν οι κατ’ ελάχιστο αριθμό 10 σπουδαστές στην Θεσσαλονίκη, θα παρακολουθήσουν το 4ο σαββατοκύριακο διαδικτυακά σύμφωνα με το πρόγραμμα της Αθήνας.

Στο τέλος της εκπαίδευσης θα δοθούν εξετάσεις μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας ώστε να γίνουν παρατηρήσεις προς τους εξεταζόμενους σε τυχόν αδυναμίες που θα έχουν προκύψει από την κατανόηση της διδακτέας ύλης.

Η εκπαίδευση «Ειδικός Αθλητικής Διατροφής» προτείνεται διότι:

Α) έχει σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση σε θέματα αθλητικής διατροφής από τους πιο έμπειρους επιστήμονες στην Ελλάδα ώστε από την επόμενη κιόλας ημέρα κάθε εκπαιδευόμενος να είναι σε θέση να αναλάβει αθλητές υψηλού επιπέδου

Β) καθότι στηρίζεται στα πρότυπα του ISSN (International Society of Sports Nutrition), στην συνέχεια με την καθοδήγηση του επιστημονικά υπευθύνου καθηγητή φυσικής αγωγής Αθανάσιου Δουληγέρη, όποιος επιθυμεί, μπορεί να δώσει εξετάσεις και να πιστοποιηθεί από την Διεθνή Κοινότητα Αθλητικής Διατροφής

Το πιστοποιητικό παρακολούθησης της εκπαίδευσης «Ειδικός Αθλητικής Διατροφής» δεν αποτελεί τίτλο εξειδίκευσης παρά μόνο αποτελεί την βασική γνώση για την πιστοποίηση κατόπιν εξετάσεων του ISSN (International Society of Sports Nutrition) με την καθοδήγηση του κύριου Αθανάσιου Δουληγέρη μετά το τέλος της συγκεκριμένης εκπαίδευσης.

Το κόστος αποκλειστικά για τους αποφοίτους του ΚΕΑΔΔ από 590 ευρώ ανέρχεται στα:

  • 450  ευρώ για κρατήσεις θέσεων έως 31 Ιουλίου
  • 490 ευρώ για κρατήσεις έως το ξεκίνημα της εκπαίδευσης

 Τρόποι Καταβολής Διδάκτρων

 Για τους τρόπους καταβολής των διδάκτρων πατήστε εδώ.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες επισκευθείτε το site www.peakperformance.gr ενώ για πληροφορίες σχετικά με την πληρωμή, τον διακανονισμό καθώς και τυχόν απορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο 6945361262 καθώς και με τα e-mail: info@peakperformance.grdouligeris_a@yahoo.gr.

Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα συμπληρώστε την φόρμα ενδιαφέροντος ΕΔΩ.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου ΚΕΑΔΔ: “Ειδικός Αθλητικής Διατροφής”

Σάββατο 5  Οκτωβρίου10-12:20 Εισαγωγή στη Διατροφή Ασκούμενων και Μηχανισμοί Παραγωγής Ενέργειας κατά την Άσκηση12:40-15:00 Υδατάνθρακες -Βιταμίνες και Άσκηση
Κυριακή 6 Οκτωβρίου10-12:20 Λιπίδια και Άσκηση12:40-15:00 Πρωτεΐνες-Αμινοξέα και Άσκηση
Σάββατο 12 Οκτωβρίου10-12:20 Προαγωνιστικό Γεύμα και Διατροφή κατά τη Διάρκεια της Άσκησης12:40-15:00 Υγρά, Ηλεκτρολύτες και Γεύμα Αποκατάστασης
Κυριακή 13 Οκτωβρίου10-12:20 Μέθοδοι Εργομετρικής και Διατροφικής Αξιολόγησης 12:40-15:00 “Ζωντανά Περιστατικά με Επαγγελματίες Αθλητές”
Σάββατο 19 Οκτωβρίου10-12:20 Συμπληρώματα Διατροφής για Βελτίωση Απόδοσης12:40-15:00 Κατάλληλα Εργογόνα Βοηθήματα ανά Άθλημα
Κυριακή 20 Οκτωβρίου10-12:20 Αναβολικές Ουσίες και Αθλητική Απόδοση12:40-15:00 Σχεδιασμός Διατροφικού Πλάνου για Αερόβια Αγωνίσματα
Σάββατο 26  Οκτωβρίου ΑθήναΣάββατο 2 Νοεμβρίου Θεσσαλονίκη10-12:20 Σχεδιασμός Διατροφικού Πλάνου για Αναερόβια και “Μικτά” Αγωνίσματα- πρακτική εφαρμογή σε εργομετρικές,  σωματομετρικές και εξατομικευμένες μετρήσεις σε δερματοπτυχές αθλητών12:40-15:00 Επανάληψη για Τελικές Εξετάσεις
Κυριακή 27 Οκτωβρίου
Αθήνα
Κυριακή 3Νοεμβρίου Θεσσαλονίκη
10-12:20 Αιματολογικές Εξετάσεις Αθλητών12:40-15:00 Διαχείριση Συμπληρωμάτων & Διατροφής αθλητών 

Προσωπική εμπειρία της Διαιτολόγου-Διατροφολόγου, Ειρήνης Βασιάρη

“Όταν ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην διαιτολογία, θεωρούσα πως είχα λάβει τις απαραίτητες γνώσεις πάνω σε όλα τα πεδία της διατροφής. Παρ’όλα αυτά, όταν ήρθα αντιμέτωπη με περιστατικά αθλητών που μου ζητούσαν να τους καταρτίσω διατροφολόγιο, συνάντησα αρκετές δυσκολίες και διαπίστωσα πως οι γνώσεις που είχα λάβει ήταν ανεπαρκείς.

 Αφού λοιπόν ολοκλήρωσα την εκπαίδευση στις διατροφικές διαταραχές και εντάχθηκα στην υπέροχη οικογένεια του ΚΕΑΔΔ, μέσα από την αλληλογραφία και τις ευκαιρίες συνεχιζόμενης εκπαίδευσης που μας προσφέρει, έμαθα για τον κύκλο σεμιναρίων “Ειδικός Αθλητικής Διατροφής”. Αμέσως αντιλήφθηκα πως θα μου έδινε τις απαραίτητες γνώσεις για να μπορώ να χειριστώ τέτοια περιστατικά.

 Πήρα λοιπόν την απόφαση να το παρακολουθήσω και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, έκανα τη σωστή επιλογή.Τα μαθήματα ήταν πλήρως διαφωτιστικά  και οι εκπαιδευτές αναλυτικοί, με κάθε διάθεση για συζήτηση και επίλυση αποριών, ακόμα και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Εμβαθύναμε πλήρως στο γνωστικό αντικείμενο της αθλητικής διατροφής, αποκομίζοντας γνώσεις, μεταξύ άλλων πάνω σε θέματα βιοχημείας, φυσιολογίας και  συμπληρωμάτων διατροφής.

Η ανταλλαγή απόψεων ήταν εποικοδομητική και το τελικό αποτέλεσμα μας άφηνε όλους με μία αίσθηση ότι βελτιωνόμαστε σαν επιστήμονες. Τελειώνοντας τον κύκλο σπουδών, μπορώ να πω με βεβαιότητα, πως θεωρώ πλέον τον εαυτό μου κάτι παραπάνω από έτοιμο να αναλάβει περιστατικά που αφορούν την αθλητική διατροφή.

Κοιτώντας πίσω, πιστεύω πως ήταν μία πολύ σωστή επιλογή και πώς θα πρέπει κάθε συνάδελφος να επενδύσει το χρόνο και τα χρήματα για να αποκτήσει τέτοιου υψηλού επιπέδου γνώσεις, που θα του δώσουν την ευχέρεια να διαχειρίζεται με άνεση κάθε περίπτωση αθλητή.”

Προσωπική εμπειρία της Διαιτολόγου-Διατροφολόγου Iωάννα Ζαχράν

“Ως απόφοιτη της εκπαίδευσης Master Practitioneron Eating Disorders που παρέχεται με την αιγίδα του British Psychological Society (BPS) και νιώθοντας ότι ανήκω πλέον στη μεγάλη ομάδα του ΚΕΑΔΔ (Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών)  , αποφάσισα μέσα στο 2019 να συνεχίσω την εκπαίδευση μου κάνοντας εξειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή. Μέσα από αυτήν την εκπαίδευση πήρα πολλά εργαλεία τα οποία χρησιμοποιώ στην καθημερινότητα μου σε διάφορα περιστατικά που έχω με αθλητές. Η εκπαίδευση στοχεύει στην επόμενη ημέρα του διαιτολόγου – διατροφολόγου και θα τη συνιστούσα σε κάθε συνάδελφο που επιθυμεί να εξελίξει τις γνώσεις του , καθώςτο σεμινάριο αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όλους όσους ασχολούνται επαγγελματικά με τον τομέα της αθλητικής διατροφής, με σκοπό την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών τους. Αποκτώντας το πτυχίο Εξειδίκευσης στην Αθλητική Διατροφή, εμπλουτίζεις τις γνώσεις σου και ολοκληρώνεις ακόμα περισσότερο το επαγγελματικό σου προφίλ.

Ευχαριστώ όλη την ομάδα για τις πληροφορίες και τις γνώσεις που παρείχε.” 

elGreek
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.