Διατροφικές παρεμβάσεις σε ασθενείς με Κοιλιοκάκη
Οι επιστήμονες υγείας συναντούν όλο και συχνότερα πια ασθενείς με Κοιλιοκάκη. Η θεραπεία της απαιτεί την δια βίου διακοπή κατανάλωσης γλουτένης ακόμα και στα ίχνη της και αυτό, όσο απλό ακούγεται, τόσο πολύπλοκο μπορεί να γίνει στην πράξη.
Είναι πολύ σημαντικό να μπορούν οι θεραπευτές να:
- δώσουν την κατάλληλη εκπαίδευση στους πάσχοντες
- δώσουν διατροφικές προτάσεις/συνταγές που θα βοηθήσουν την ποιότητα ζωής τους
- αποκαταστήσουν τις διατροφικές ελλείψεις που συχνά υπάρχουν
- γνωρίζουν πως θα αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα τόσο της ίδιας της νόσου, όσο και των άλλων ασθενειών που συχνά τη συνοδεύουν
Το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών διοργανώνει μια εξαιρετικά σημαντική εκπαίδευση εφ’ όλης της ύλης γύρω από την Κοιλιοκάκη.
Η εκπαίδευση θα αποτελέσει τον πιο χρήσιμο οδηγό για τον Διατροφολόγο και κάθε Επαγγελματία Υγείας προσφέροντας πολύτιμα εργαλεία και δεξιότητες για κάθε περιστατικό με Κοιλιοκάκη αλλά και με ευαισθησίες που ωφελούνται από τη διακοπή της γλουτένης.
Παράλληλα, θα δοθούν υποδείγματα διαιτολογίων ανάλογα με την ηλικία και την φυσική δραστηριότητα κάθε ασθενή.
Με το πέρας αυτής της εκπαίδευσης ο εκπαιδευόμενος θα έχει πάρει απαραίτητα εφόδια ώστε να μπορεί να αναλάβει με αυτοπεποίθηση τη διατροφική φροντίδα ασθενή με Κοιλιοκάκη και δυσανεξία στη γλουτένη.