Μεσολογγίου 51, Νέα Ιωνία

Πανταζής Τάκας

Μέσα από αυτήν την επιστολή θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εκπαιδευτές του ΚΕΑΔΔ αλλά και να μεταφέρω κάποιες εντυπώσεις μου που ίσως να βοηθήσουν κάποιους συναδέλφους και μη ώστε να πάρουν την απόφαση και να φοιτήσουν.

Έχοντας ήδη στην φαρέτρα των γνώσεων μου τα πτυχία μου και έχοντας ήδη μια πείρα στον χώρο ως ελεύθερος επαγγελματίας, αισθανόμουν κάποιες στιγμές ότι κάποια περιστατικά ήθελαν μια διαφορετική αντιμετώπιση. Αυτό συνέβαινε διότι κάποια από αυτά τα άτομα υπέφεραν από Διατροφικές Διαταραχές. Όμως, παρ’όλο που μπορούσα να διακρίνω ότι κάτι διαφορετικό χρειαζόταν ως αντιμετώπιση του περιστατικού, δυστυχώς δεν είχα τα «εργαλεία» για να το αντιμετωπίσω.

Εδώ έρχεται και συμβάλει το ΚΕΑΔΔ με τους εκπαιδευτές του. Ξεκινάνε τα μαθήματα και μας λέει ο κ. Ζουμπανέας «Θα γίνεται ο τελευταίος Διαιτολόγος που θα επισκεφτεί ο διαιτώμενός σας» και σκέφτομαι από μέσα μου «Το καβαλήσαμε το καλάμι ακόμα δεν ξεκινήσαμε». Όμως, καθώς προχωρούσε η εκπαίδευση και έπρεπε να εφαρμόσουμε σε εμάς τις ασκήσεις – εργαλεία που στο μέλλον θα εφαρμόσουμε και εμείς στους διαιτώμενους κατάλαβα την προσέγγιση του ΚΕΑΔΔ προς τις Διατροφικές Διαταραχές και όχι μόνο.

Μπορώ να πω ότι αξίζει τον κόπο και τις ώρες τις εκπαίδευσης διότι είναι μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Πάντα σημείωνα και είχα απορίες αλλά στο επόμενο μάθημα ως δια μαγείας μου τις απαντούσαν οι εκπαιδευτές χωρίς να έχω προλάβει να αποστείλω τις ερωτήσεις μου (παρακολούθηση μέσω Internet).

Σαν μήνυμα προς στους συναδέλφους μου που έχουν ήδη μια εμπειρία 3-4 ετών στον χώρο, αυτή η εκπαίδευση θα σας δώσει εργαλεία πολύτιμα για το μέλλον. Τα μαθήματα αν και πολύωρα είναι παραγωγικά, τα διαλείμματα διασκεδαστικά και τα παραδείγματα σου αποτυπώνονται.

Και κάτι τελευταίο, έχοντας κάνει μεταπτυχιακό στο εξωτερικό μπορώ να πω ότι οι γνώσεις που μεταδίδονται μέσα από τα τακτικά αλλά και έκτακτα μαθήματα του ΚΕΑΔΔ δεν διαφέρουν πάρα πολύ από τις γνώσεις που μεταδίδονται σε κάποια αντίστοιχα μαθήματα από ακαδημαϊκά ιδρύματα του εσωτερικού αλλά και εξωτερικού.

ΚΕΑΔΔ σε ευχαριστώ για τα εργαλεία και τις γνώσεις που μου έδωσες.

elGreek
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.