gr lgflag flag English

Μπάμπου Σοφία

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Η Σοφία Μπάμπου είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης (σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής στο τμήμα Διατροφής).

Η πτυχιακή της εργασία εκπονήθηκε στο ΑΧΕΠΑ και είχε θέμα «Εκτίμηση της θρεπτικής κατάστασης παιδιών και εφήβων με κυστική ίνωση». Έκανε πρακτική άσκηση στο διαιτολογικό γραφείο του Παπανδρέου Δημήτριου ενώ παράλληλα εργάστηκε στην εταιρεία SCIENCE TECHNOLOGIES.

Από το 2002 μέχρι και σήμερα η Σοφία Μπάμπου εργάζεται στο Ιδιωτικό της Διαιτολογικό Γραφείο στην πόλη των Γρεβενών όπου εκπαιδεύει και βοηθά τους επισκέπτες να ισορροπήσουν τη σχέση τους με το φαγητό εισάγοντάς τους σε ένα μη διαιτητικό τρόπο σκέψης για να έχουν μόνιμα και μακρόχρονα αποτελέσματα.

Παράλληλα, από το 2000 μέχρι και σήμερα αρθρογραφεί και συνεργάζεται με αρκετά site, περιοδικά και εφημερίδες (άρθρα της θα βρείτε στα www.diatrofi.gr, www.liampiri.gr, www.katiana.gr, faepaidimou.gr, περιοδικό “μεγαλώνω το παιδί μου”, εφημερίδα “η φωνή των Γρεβενών”, περιοδικό “Διατροφή health +wellness”, περιοδικό “Διατροφή-Διαιτολογία” τριμηνιαία έκδοση του πανελλήνιου συλλόγου διαιτολόγων,περιοδικό “Αρμονία”, περιοδικό “Παιδί , υγεία και διατροφή”, εφημερίδα “Ο Πρωταθλητής” και πολλά άλλα). Είναι ομιλήτρια σε ημερίδες και συμμετέχει σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

Υπήρξε διαιτολόγος της ομάδας μπάσκετ ΦΟΠ Πρωτέας Γρεβενών, της γυναικείας ομάδας βόλεϊ Αστέρας Γρεβενών, και της ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων ΕΠΣ Γρεβενών, αθλήτρια και Μέλος του Συλλόγου Μακεδονικός- TAEKWONDO- Γρεβενών, ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών Γρεβενών «Στηρίζω Ελπίζω», δημοτική σύμβουλος της τοπικής κοινότητας Γρεβενών, μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ), μέλος του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών και Ερευνών (ΙΔΜΕ), είναι μέλος και υπήρξε εκπρόσωπος του EFAD (European Federation of the Association of Dietitians), συνεργάτης της επιστημονικής ομάδας Διατροφή, συνεργάτης του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ)

Το 2010 έλαβε τον τίτλο «Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity» από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCFED) και το ΚΕΑΔΔ που αποτέλεσε σταθμό στην σταδιοδρομία της. Έχει λάβει τρίμηνη εκπαίδευση για την «ανάπτυξη προγραμμάτων προαγωγής και αγωγής υγείας» και τις «Βασικές αρχές του καρκίνου από την επιδημιολογία έως την θεραπεία» και πεντάμηνη εκπαίδευση για την «ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έλαβε το πιστοποιητικό nutrilab «Ειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή για τη Μεγιστοποίηση της Αθλητικής απόδοσης». Έχει λάβει τον τίτλο «NLP Practitioner» από την παγκοσμίου βεληνεκούς εταιρεία «Life Spheres» και πρόσφατα ολοκλήρωσε σπουδές στο coaching στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών λαμβάνοντας το πιστοποιητικό «Certificate in Coaching AC Accredited».

Υπήρξε καθηγήτρια Διατροφής στο δημόσιο ΙΕΚ Γρεβενών, στον Ερυθρό Σταυρό Γρεβενών και Κοζάνης και εκπαιδεύτρια για τη διατροφή ενηλίκων στα ΚΕΕ με αρκετή εμπειρία και αριθμό διδακτικών ωρών.

Συμμετείχε στη συγγραφή του βιβλίου «Διατροφή στην εγκυμοσύνη & το θηλασμό» (εκδ. Χριστάκη).

Σε συνεργασία με το παιδικό τμήμα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών και έπειτα από πολυετή μελέτη επάνω σε θέματα διατροφικής εκπαίδευσης διοργάνωσε εθελοντικά μαθήματα διατροφής για παιδιά δημοτικού φτιάχνοντας και υλοποιώντας ένα κύκλο διαδραστικών σεμιναρίων με τίτλο «Διατροφοζουζουνίσματα…έχει ο καιρός γυρίσματα».

Από εκεί προέκυψε η μεθοδολογία της που αποτύπωσε στο βιβλίο «ΔΙΑΤΡΟΦΟΖΟΥΖΟΥΝΙΣΜΑΤΑ: ΦΑΕ-ΠΑΙΞΕ -ΧΑΜΟΓΕΛΑ» (εκδ.ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ & ΚΕΑΔΔ).

Τα Διατροφοζουζουνίσματα έχουν στόχο την ανάπτυξη κριτικής σκέψης των παιδιών σε θέματα που αφορούν τη διατροφή. Απώτερος σκοπός είναι η ανάπτυξη της διατροφής σαν δεξιότητα έτσι ώστε το παιδί να μπορεί από μόνο του, ανά πάσα στιγμή στη ζωή του, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και να βρίσκεται να ανακαλέσει όσα διδάχθηκε και να ξέρει τι να επιλέγει και πως να διατρέφεται. Με τη χρήση καινοτόμων μεθόδων διατροφικής διαπαιδαγώγησης τα Διατροφοζουζουνίσματα απότελούν ένα δυνατό ολοκληρωμένο εργαλείο πρώτα από όλα για τα ίδια τα παιδιά αλλά και για ΓΟΝΕΙΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ, ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥΣ, ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥΣ, ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ, ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ και όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με την διατροφή των παιδιών.

Σχετικές πληροφορίες θα βρείτε στο προσωπικό της blog: ehappyhealth.blogspot.gr και στην προσωπική της ιστοσελίδα: sofiababou-diaitologos.gr

Ετικέτες: Διαιτολόγος , Διατροφολόγος

 • Μυλωνά Μυρτώ-Μαρία

  Μυλωνά Μυρτώ-Μαρία

  Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

 • Κυριακή Νομικού

  Κυριακή Νομικού

  Ρεφλεξολόγος - Holistic & Wellbeing Coach

 • Θεόδωρος Σημάδης

  Θεόδωρος Σημάδης

  Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

 • Αιμιλία Βασιλοπούλου

  Αιμιλία Βασιλοπούλου

  Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

 • Ιωάννα Κοντελέ

  Ιωάννα Κοντελέ

  Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 • Άννα Γαρίδου

  Άννα Γαρίδου

  Ιατρός Ενδοκρινολόγος, Φαρμακοποιός, Υγιεινολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

 • Δρ. Εμμανουήλ Γεωργιάδης

  Δρ. Εμμανουήλ Γεωργιάδης

  Καθηγητής Σωματικής Αγωγής, Ψυχολόγος, Αθλητικός Ψυχολόγος

 • Δρ Μαργαρίτα-Αγγελική Σχινά

  Δρ Μαργαρίτα-Αγγελική Σχινά

  Κλινική Ψυχολόγος

 • Ευάγγελος Ζουμπανέας

  Ευάγγελος Ζουμπανέας

  Διαιτολόγος, Διατροφολόγος

 • Καρακικέ Κατερίνα

  Καρακικέ Κατερίνα

  Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc στην Κλινική Διατροφή

 • Δημήτριος Βουδούρης

  Δημήτριος Βουδούρης

  Sports Science Bsc.- Nutrition/Dietetics HND - Molecular & Applied Physiology MSc

 • Κωνσταντίνος Ξένος

  Κωνσταντίνος Ξένος

  Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

 • Μπάμπου Σοφία

  Μπάμπου Σοφία

  Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

 • Απέργη Κυριακή

  Απέργη Κυριακή

  Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
  Master Practitioner on Eating
  Disorders &Obesity
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 • Βασίλειος Κατσίλας

  Βασίλειος Κατσίλας

  Διαιτολόγος-Διατροφολόγος