gr lgflag flag English

Μπάμπου Σοφία

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης (σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής στο τμήμα Διατροφής). Η πτυχιακή της εργασία εκπονήθηκε στο ΑΧΕΠΑ και είχε θέμα «Εκτίμηση της θρεπτικής κατάστασης παιδιών και εφήβων με κυστική ίνωση». Έκανε πρακτική άσκηση στο διαιτολογικό γραφείο του Παπανδρέου Δημήτριου ενώ παράλληλα εργάστηκε στην εταιρεία SCIENCE TECHNOLOGIES.

Από το 2002 μέχρι και σήμερα η Σοφία Μπάμπου εργάζεται στο Ιδιωτικό της Διαιτολογικό Γραφείο στην πόλη των Γρεβενών όπου προσπαθεί να εισάγει τους πελάτες της σε ένα ΜΗ-διαιτητικό τρόπο σκέψης. Παράλληλα από το 2000 μέχρι και σήμερα αρθρογραφεί και συνεργάζεται με αρκετά site, περιοδικά και εφημερίδες (άρθρα της θα βρείτε στα www.diatrofi.gr, www.liampiri.gr, www.katiana.gr, περιοδικό “μεγαλώνω το παιδί μου”, εφημερίδα “η φωνή των Γρεβενών”, περιοδικό “Διατροφή health +wellness”, περιοδικό “Διατροφή-Διαιτολογία” τριμηνιαία έκδοση του πανελλήνιου συλλόγου διαιτολόγων,περιοδικό “Αρμονία”, περιοδικό “Παιδί , υγεία και διατροφή”, εφημερίδα “Ο Πρωταθλητής” και πολλά άλλα). Είναι ομιλήτρια σε ημερίδες και συμμετέχει σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

Είναι διαιτολόγος της ομάδας μπάσκετ ΦΟΠ Πρωτέας Γρεβενών και της γυναικείας ομάδας βόλλευ Αστέρας Γρεβενών, είναι αθλήτρια και Μέλος του Συλλόγου Μακεδονικός- TAEKWONDO- Γρεβενών, μέλος του Ποδηλατικού Συλλόγου Γρεβενών, ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών Γρεβενών «Στηρίζω Ελπίζω», δημοτική σύμβουλος της τοπικής κοινότητας Γρεβενών, μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ), μέλος του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών και Ερευνών (ΙΔΜΕ), είναι μέλος και υπήρξε εκπρόσωπος του EFAD (European Federation of the Association of Dietitians), συνεργάτης της επιστημονικής ομάδας Διατροφή, συνεργάτης του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ)

Πρόσφατα έλαβε τον τίτλο «Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity» από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCFED) και το ΚΕΑΔΔ, ενώ έχει λάβει τρίμηνη εκπαίδευση για την «ανάπτυξη προγραμμάτων προαγωγής και αγωγής υγείας» και τις «Βασικές αρχές του καρκίνου από την επιδημιολογία έως την θεραπεία»και πεντάμηνη εκπαίδευση για την «ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστημίο Αθηνών.

Είναι καθηγήτρια Διατροφής στο δημόσιο ΙΕΚ Γρεβενών, στον Ερυθρό Σταυρό Γρεβενών και Κοζάνης και εκπαιδεύτρια για τη διατροφή ενηλίκων στα ΚΕΕ με αρκετή εμπειρία και αριθμό διδακτικών ωρών.

Συμμετείχε στη συγγραφή του βιβλίου «Διατροφή στην εγκυμοσύνη & το θηλασμό» (εκδ Χριστάκη).

Σε συνεργασία με το παιδικό τμήμα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών παραδίδει εθελοντικά μαθήματα διατροφής σε παιδιά δημοτικού στον κύκλο διαδραστικών σεμιναρίων με τίτλο «Διατροφοζουζουνίσματα…έχει ο καιρός γυρίσματα».

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «ΔΙΑΤΡΟΦΟΖΟΥΖΟΥΝΙΣΜΑΤΑ: ΦΑΕ-ΠΑΙΞΕ -ΧΑΜΟΓΕΛΑ» (εκδ.ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ & ΚΕΑΔΔ). Τα Διατροφοζουζουνίσματα έχουν στόχο την ανάπτυξη κριτικής σκέψης των παιδιών σε θέματα που αφορούν τη διατροφή. Απώτερος σκοπός είναι η ανάπτυξη της διατροφής σαν δεξιότητα έτσι ώστε το παιδί να μπορεί από μόνο του, ανά πάσα στιγμή στη ζωή του, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και να βρίσκεται να ανακαλέσει όσα διδάχθηκε και να ξέρει τι να επιλέγει και πως να διατρέφεται. Με τη χρήση καινοτόμων μεθόδων διατροφικής διαπαιδαγώγησης τα Διατροφοζουζουνίσματα απότελούν ένα δυνατό ολοκληρωμένο εργαλείο πρώτα από όλα για τα ίδια τα παιδιά αλλά και για ΓΟΝΕΙΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ, ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥΣ, ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥΣ, ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ, ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ και όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με την διατροφή των παιδιών. Σχετικές πληροφορίες θα βρείτε στο προσωπικό της blog: ehappyhealth.blogspot.gr

 

Ετικέτες: Διαιτολόγος , Διατροφολόγος

 • Μυλωνά Μυρτώ-Μαρία

  Μυλωνά Μυρτώ-Μαρία

  Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

 • Κυριακή Νομικού

  Κυριακή Νομικού

  Ρεφλεξολόγος - Holistic & Wellbeing Coach

 • Θεόδωρος Σημάδης

  Θεόδωρος Σημάδης

  Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

 • Αιμιλία Βασιλοπούλου

  Αιμιλία Βασιλοπούλου

  Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

 • Ιωάννα Κοντελέ

  Ιωάννα Κοντελέ

  Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 • Άννα Γαρίδου

  Άννα Γαρίδου

  Ιατρός Ενδοκρινολόγος, Φαρμακοποιός, Υγιεινολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

 • Δρ. Εμμανουήλ Γεωργιάδης

  Δρ. Εμμανουήλ Γεωργιάδης

  Καθηγητής Σωματικής Αγωγής, Ψυχολόγος, Αθλητικός Ψυχολόγος

 • Δρ Μαργαρίτα-Αγγελική Σχινά

  Δρ Μαργαρίτα-Αγγελική Σχινά

  Κλινική Ψυχολόγος

 • Ευάγγελος Ζουμπανέας

  Ευάγγελος Ζουμπανέας

  Διαιτολόγος, Διατροφολόγος

 • Καρακικέ Κατερίνα

  Καρακικέ Κατερίνα

  Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc στην Κλινική Διατροφή

 • Δημήτριος Βουδούρης

  Δημήτριος Βουδούρης

  Sports Science Bsc.- Nutrition/Dietetics HND - Molecular & Applied Physiology MSc

 • Κωνσταντίνος Ξένος

  Κωνσταντίνος Ξένος

  Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

 • Μπάμπου Σοφία

  Μπάμπου Σοφία

  Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

 • Απέργη Κυριακή

  Απέργη Κυριακή

  Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
  Master Practitioner on Eating
  Disorders &Obesity
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 • Βασίλειος Κατσίλας

  Βασίλειος Κατσίλας

  Διαιτολόγος-Διατροφολόγος