Online Εκπαίδευση 6 ωρών στις 17,24 & 31 Μαρτίου
Η γλουτένη χρησιμοποιείται σε όλο και περισσότερα τρόφιμα και φάρμακα τα τελευταία χρόνια.
Η παγκόσμια ιατρική και διαιτολογική κοινότητα ασχολήθηκε μαζί της την τελευταία 10 ετία περισσότερο από ποτέ λόγω των συχνότερων συμπτωμάτων που παρατηρούνται στο πεπτικό σύστημα κατά την κατανάλωσή της. Αυτή η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση οδήγησε σε περισσότερες επιβεβαιωμένες διαγνώσεις της Κοιλιοκάκης.
Τα στατιστικά λένε πως 1 στους 100 ανθρώπους είναι πιθανό να νοσεί από Κοιλιοκάκη. Κάποιοι το ξέρουν, κάποιοι δεν το έχουν ανακαλύψει ακόμα. Επίσης, ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων παρουσιάζουν δυσανεξία στη γλουτένη με πολλές ανεπιθύμητες παρενέργειες όπως φούσκωμα, δυσπεψία και διαταραχές μεταβολισμού χωρίς όμως να παρουσιάζουν τα κλινικά συμπτώματα της κοιλιοκάκης.
Γιατί να παρακολουθήσει κάποιος την συγκεκριμένη εκπαίδευση
Οι επιστήμονες υγείας συναντούν όλο και συχνότερα πια ασθενείς με Κοιλιοκάκη. Η θεραπεία της απαιτεί την δια βίου διακοπή κατανάλωσης γλουτένης ακόμα και στα ίχνη της και αυτό, όσο απλό ακούγεται, τόσο πολύπλοκο μπορεί να γίνει στην πράξη.
Είναι πολύ σημαντικό να μπορούν οι θεραπευτές να:
- δώσουν την κατάλληλη εκπαίδευση στους πάσχοντες
- δώσουν διατροφικές προτάσεις/συνταγές που θα βοηθήσουν την ποιότητα ζωής τους
- αποκαταστήσουν τις διατροφικές ελλείψεις που συχνά υπάρχουν
- γνωρίζουν πως θα αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα τόσο της ίδιας της νόσου, όσο και των άλλων ασθενειών που συχνά τη συνοδεύουν
Το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών διοργανώνει μια εξαιρετικά σημαντική εκπαίδευση εφ’ όλης της ύλης γύρω από την Κοιλιοκάκη.
Η εκπαίδευση θα αποτελέσει τον πιο χρήσιμο οδηγό για τον Διατροφολόγο και κάθε Επαγγελματία Υγείας προσφέροντας πολύτιμα εργαλεία και δεξιότητες για κάθε περιστατικό με Κοιλιοκάκη αλλά και με ευαισθησίες που ωφελούνται από τη διακοπή της γλουτένης.
Παράλληλα, θα δοθούν υποδείγματα διαιτολογίων ανάλογα με την ηλικία και την φυσική δραστηριότητα κάθε ασθενή.
Με το πέρας αυτής της εκπαίδευσης ο εκπαιδευόμενος θα έχει πάρει απαραίτητα εφόδια ώστε να μπορεί να αναλάβει με αυτοπεποίθηση τη διατροφική φροντίδα ασθενή με Κοιλιοκάκη και δυσανεξία στη γλουτένη.
Ανάρτηση στοιχείων συμμετεχόντων
Οι επαγγελματίες Διαιτολόγοι που θα παρακολουθήσουν την εκπαίδευση, θα μπορούν να ζητήσουν :
- την ανάρτηση των στοιχείων τους στην ιστοσελίδα www.keadd.gr σε σχετική ανακοίνωση
- την κοινοποίηση των στοιχείων τους στους συλλόγους Κοιλιοκακικών Ασθενών προκειμένου να γίνεται η παραπομπή αντίστοιχων περιστατικών
Σε ποιούς απευθύνεται
Η εκπαίδευση απευθύνεται σε Επαγγελματίες Υγείας, σε σπουδαστές επαγγελμάτων υγείας και όχι μόνο:
- Διαιτολόγους – Διατροφολόγους
- Άλλες ειδικότητες επαγγελμάτων υγείας
- Στο ευρύ κοινό
Θέματα που θα αναπτυχθούν
Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022, 18:30-20:30
1η Ημέρα Εκπαίδευσης
- Τι είναι η Κοιλιοκάκη
- Ποια είναι τα συμπτώματα της Κοιλιοκάκης
- Συννοσηρότητα
- Ερωτηματολόγιο διερεύνησης για τον Διαιτολόγο
- Εργαστηριακή Διάγνωση Κοιλιοκάκης κι επιπλέον βιοχημικοί έλεγχοι
- Θεραπεία
- Αλλεργία στο σιτάρι
- Non Celiac Gluten Sensitivity
Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022, 18:30-20:30
2η Ημέρα Εκπαίδευσης
- Διατροφικά συμπληρώματα για αποκατάσταση της θρέψης
- Γνωριμία με τα υλικά και τα τρόφιμα ( που έχουν γλουτένη, που δεν έχουν γλουτένη)
- Επιμόλυνση
- Ανθεκτική κοιλιοκάκη
- Τι χρειάζεται μια συνταγή χωρίς γλουτένη για να πετύχει
- Συνταγές
Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, 18:30-20:30
3η Ημέρα Εκπαίδευσης
- Ενδεικτικά Διατροφολόγια
- Συζήτηση
- Παρουσίαση προϊόντων χωρίς γλουτένη
- Social, web και σύλλογοι
- Προσωπικές μαρτυρίες
- Quiz
Εισηγητές
*την εκπαίδευση θα προλογίσει ο Ιατρός Γαστερεντερολόγος Γεράσιμος Μάντζαρης
Κόστος συμμετοχής & τεχνικές πληροφορίες
Δωρεάν
για τους Σπουδαστές του Β Κύκλου Κλινικών Φροντιστηρίων *- Πιστοποιητικό παρακολούθησης
- Δωρεάν start kit με τα πρώτα προϊόντα χωρίς γλουτένη από την εταιρεία Dr.Schar
- Online παρακολούθηση μέσω Cisco Webex
- Δυνατότητα On Demand παρακολούθησης
Απόφοιτοι ΚΕΑΔΔ
Αφορά την εκπαίδευση Master Practitioner in Eating Disorders- Πιστοποιητικό παρακολούθησης
- Δωρεάν start kit με τα πρώτα προϊόντα χωρίς γλουτένη από την εταιρεία Dr.Schar
- Online παρακολούθηση μέσω Cisco Webex
- Δυνατότητα On Demand παρακολούθησης
Μη Απόφοιτοι ΚΕΑΔΔ
Αφορά λοιπούς Επαγγελματίες Υγείας & το κοινό- Πιστοποιητικό παρακολούθησης
- Δωρεάν start kit με τα πρώτα προϊόντα χωρίς γλουτένη από την εταιρεία Dr.Schar
- Online παρακολούθηση μέσω Cisco Webex
- Δυνατότητα On Demand παρακολούθησης
Συνεργάτες Diatrofi.gr
Αφορά Premium συνεργάτες του Diatrofi.gr- Πιστοποιητικό παρακολούθησης
- Δωρεάν start kit με τα πρώτα προϊόντα χωρίς γλουτένη από την εταιρεία Dr.Schar
- Online παρακολούθηση μέσω Cisco Webex
- Δυνατότητα On Demand παρακολούθησης
*Περισσότερες πληροφορίες για τον Β’ Κύκλο Κλινικών Φροντιστηρίων θα βρείτε εδώ
Η εκπαίδευση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Dr.Schar προκειμένου το κόστος να γίνει περισσότερο προσιτό σε κοινό και Επαγγελματίες Υγείας.
Κατοχύρωση συμμετοχής & πληρωμή
Οι συμμετέχοντες αφού πρώτα δηλώσουν συμμετοχή στην ακόλουθη φόρμα στη συνέχεια θα πρέπει να επιλέξουν έναν από τους 2 διαθέσιμους τρόπους πληρωμής.
Α) Κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του ΚΕΑΔΔ στην Alpha Bank
Δικαιούχος “ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ”
ALPHA BANK ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 137.00.2320.006505
ΙΒΑΝ GR64 0140 1370 1370 0232 0006 505
SWIFT CODE 137002320006505 CRBAGRAA
Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να αποστείλουν το αποδεικτικό της τραπεζικήςκατάθεσης στο secretary@keadd.gr με υποχρεωτική αιτιολογία κατάθεσης το ονοματεπώνυμο.
Β) Πληρωμή μέσω Paypal
Paypal: keadd.greece@gmail.com
Για λόγους ασφαλείας παρακαλείστε σε αποστολή του αποδεικτικού καταθέσεως στα email secretary@keadd.gr.
Στην συνέχεια δηλώστε τα στοιχεία σας στην φόρμα συμμετοχής.