Scroll Top
Μεσολογγίου 51, Νέα Ιωνία

Τι είναι αυτό που κάνει το ΚΕΑΔΔ ξεχωριστό;

Tο μόνο σενάριο που υπάρχει στη θεραπεία των Διατροφικών Διαταραχών είναι… «Δεν υπάρχει άλλο σενάριo»

Στην εκπαίδευση Master Practitioner in Eating Disorders που διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών, δεν έρχεται κάποιος για να πάρει μόνο την γνώση αλλά και την εμπειρία για να γίνει καλύτερος τόσο ίδιος ως άνθρωπος όσο και ως εμπνευσμένος θεραπευτής.

Δεν έρχεται για να πάρει απλώς ένα πιστοποιητικό παρακολούθησης. Έρχεται για να ενταχθεί σε μια οικογένεια όπου οι δεξιότητες και η εμπειρία όλων μεταλλάσουν μία απλή μονάδα σε έναν ξεχωριστό Επαγγελματία Υγείας.

Στο ΚΕΑΔΔ δεν έρχεται κάποιος για να πάρει ένα πιστοποιητικό που θα κολλήσει στον τοίχο. Έρχεται για να αποδείξει ότι είναι μέλος μιας μεγάλης οικογένειας που μπορεί να τον στηρίξει αλλά και ο ίδιος να στηρίξει τον επόμενο που θα χρειαστεί την βοήθεια του, σε κάτι που αυτός γνωρίζει καλύτερα από κάποιον άλλον.

Μέσα από την εκπαίδευση κάθε σπουδαστής λαμβάνει σπουδαίες γνώσεις και δεξιότητες που θα τον κάνουν ακόμα πιο ισχυρό στον επαγγελματικό του τομέα.

Τι είναι αυτό που κάνει το ΚΕΑΔΔ ξεχωριστό

Στο ΚΕΑΔΔ οι γνώσεις και οι δεξιότητες μοιράζονται ισόποσα σε όλους. Κάθε νέα γνώση που δημιουργεί κάθε μέλος της ομάδας, ανυπομονεί για την στιγμή που θα την μοιραστεί με τους υπόλοιπους. Μέσω μιας ημερίδας, μέσω μια εποπτείας, μέσω ενός εύστοχου άρθρου. Πολύ δε περισσότερο με μια εμπνευσμένη έκδοση.

Το ΚΕΑΔΔ είναι πάντα έτοιμο να υποστηρίξει κάθε νέα προσπάθεια. Κάθε προτεινόμενη έκδοση, κάθε νέα δημιουργία και κάθε νέα έμπνευση που θα μας κάνει όλους ως σύνολο καλύτερους θεραπευτές.

Το ΚΕΑΔΔ πιστεύει και συναινεί στην συνεργασία πολλών και διαφορετικών ειδικοτήτων. Έχει αποδείξει ότι η θεραπεία των Διατροφικών Διαταραχών δεν είναι ιδιότητα ενός πχ του Διαιτολόγου, του Ψυχολόγου ή του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής. Είναι συνέργεια και γνώση όλων για όλους.

Το ΚΕΑΔΔ μέσω της εκπαίδευσης Master Practitioner in Eating Disorders αλλά και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των ειδικών σεμιναρίων που διοργανώνει κάθε χρόνο, πηγαίνει την επιστήμη της διαχείρισης των Διατροφικών Διαταραχών πάντα ένα βήμα παρακάτω. Δημιουργεί σταθερά νέα γνώση, δεξιότητες και θεραπευτικά εργαλεία.

Τι συμπεραίνουμε αν κάνουμε εναν σύντομο απολογισμό;

Σήμερα, διανύοντας τις πρώτες ημέρες του 2021 και κάνοντας τον απολογισμό έπειτα από 11 χρόνια, δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ πόσα ακατέργαστα διαμάντια αποφοίτων και νυν «Επαγγελματιών Υγείας» θα ξεπηδούσαν με το άστρο τους από τη συγκεκριμένη εκπαίδευση.

Ήταν πραγματικά αδύνατο να οραματισθεί κάθε ένας από τους εκπαιδευτές ότι θα μπορούσαμε μέσα από μια ήδη εμπνευσμένη εκπαίδευση της Deanne Jade του National Center of Eating Disorders της Μεγάλης Βρετανίας, ότι δεν θα διδάσκαμε απλώς κάποιες στείρες γνώσεις για τις διαταραχές πρόσληψης τροφής που θα μπορούσε ο καθένας να διαβάσει σε δέκα σχετικά βιβλία ή θα παρακολουθούσε μέσα από ένα πρόγραμμα e-learning, αλλά αντίθετα δημιουργήσαμε νέους δασκάλους, πολυτάλαντους θεραπευτές, χαρισματικούς συγγραφείς και φωτεινούς επαγγελματίες που θα ξεχώριζαν για το ήθος και την αγάπη τους για τον άνθρωπο που χρειάζεται απεγνωσμένα την ανάγκη τους.Με κοινή αφετηρία το βιβλίο σταθμό για την εκπαίδευση, τη «Διατροφική Νοημοσύνη», έμελλε να αποτελέσει το βασικότερο κίνητρο πρώτα για την προσωπική αλλαγή του καθενός μας κι έπειτα για να μετατραπεί αυτή η αλλαγή σε νέα γνώση, σε επόμενα εμπνευσμένα βιβλία και καταλυτικές θεραπευτικές δεξιότητες.

 

Τρομάζω μόνο με τη σκέψη πόσους ακόμα εμπνευσμένους και χαρισματικούς συνεργάτες μπορεί να κερδίσει στο μέλλον η οικογένεια του ΚΕΑΔΔ. Είμαι βέβαιος όμως ότι η αγκαλιά των χαρισματικών συνεργατών μου θα βρίσκει πάντα τρόπους και νέες δεξιότητες για περισσότερες εμπνεύσεις και υπέροχες εκπλήξεις για όλο αυτό το πηγαίο ταλέντο που ζητάει να ενσωματωθεί στην οικογένεια του.

Θαυμάζω αυτά τα υπέροχα μυαλά και απολαμβάνω που στάθηκα η αιτία να βγαίνουν τόσα αστραφτερά διαμάντια από τα σπλάχνα της εκπαίδευσης. Είμαι ευγνώμων για όσα μπόρεσα και όσα θα μπορέσω να προσφέρω διότι το αντάλλαγμα της έκφρασης και της ευαισθησίας των αποφοίτων, έφτασε να αγγίζει και να απαλύνει και τη δική μου ψυχή.

Ευάγγελος Ζουμπανέας

Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Master Practitioner in Eating Disorders
Διευθυντής Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών

elGreek
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.