Μεσολογγίου 51, Νέα Ιωνία

Στέλλα Σαρηπαναγιώτου

Saripanagiotou

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Στέλλα Σαρηπαναγιώτου

 «Ένας καλός διατροφολόγος δεν είναι απλά αδυνατιστής αλλά φροντιστής και θεραπευτής»

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη στις 14/6/1980. Από πολύ μικρή ασχολήθηκα με τον αθλητισμό και την φροντίδα  του σώματος μέσω της εκγύμνασης και της καλής τροφής. Ένα απο τα όνειρά μου πραγματοποιήθηκε όταν οι Πανελλήνιες εξετάσεις με οδήγησαν στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης, όπου και αποφοίτησα το Φεβρουάριο του 2006.

Γρήγορα συνειδητοποίησα τον σημαντικό ρόλο της ψυχολογίας αλλά και της ιατρικής παρέμβασης στα πλαίσια της διατροφικής υποστήριξης όσων με επισκέπτονται. Έτσι με τον σύζυγό μου καθηγητή φυσικής αγωγής Θοδωρή Σημάδη αποφασίσαμε να εκπαιδευτούμε στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία. Παράλληλα διατηρούμε συνεργασία με εξειδικευμένους ψυχολόγους για την καλύτερη και πιο ολιστική προσέγγιση των ασθενών με διατροφικές διαταραχές.

Ο χώρος που διατηρούμε από τον Αύγουστο του 2009 δεν θέλαμε να είναι ένα ακόμα διαιτολογικό γραφείο που θα τονίζει τα νούμερα των μετρήσεων και της ζυγαριάς, αλλά ένας χώρος εκπαίδευσης γύρω από τα οφέλη της τροφής και τη φροντίδα του σώματος.

Επαγγελματική πορεία

  • Το 2011 ολοκλήρωσα το πρόγραμμα Εξειδίκευσης στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία που τελείται από τον ΚΕΑΔΔ
  • Από το 2011 είμαι συνεργάτης του Iατρείου Χρονίων Νοσήματων και Μεταβολικών Διαταραχών του Dr. Δημήτρη Τσουκαλά, στην Αθήνα.

Είμαι κάτοχος του πτυχίου του European Institute of Nutritional Medicine-E.I.Nu.M που με καθιστά ειδικό σε θέματα Διατροφικής Ιατρικής.

  • Από το 2011 πραγματοποιώ εξετάσεις Μεταβολομικής ανάλυσης (Metabolomic Profile).
  • Παρακολουθώ συστηματικά από το 2012 σεμινάρια για τον Μητρικό Θηλασμό και τον υποστηρίζω μέσα από τη δουλειά μου σε κάθε ευκαιρία.
  • Έως σήμερα έχω υπάρξει διατροφολόγος τοπικών ποδοσφαιρικών ομάδων καθώς και αθλητών που φέρουν σημαντικούς τίτλους διάκρισης και Ολυμπιακά μετάλλια.
  • Έχω ασχοληθεί εκτενώς με θέματα Κοιλιοκάκης και δυσανεξίας στη γλουτένη και γενικότερα με Φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου κι Ευερέθιστο έντερο
  • Είμαι επιστημονικός συνεργάτης του ομίλου Διατροφή (www.diatrofi.gr) και του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (www.keadd.gr).
  • Το 2019 μου αποδόθηκε το βραβείο «Γε’ν’εο επιχειρείν» στην κατηγορία «Γυναικεία επιχειρηματικότητα»
  • Είμαι στη διαδικασία φοίτησης στο  μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Κλινική Διαιτολογία»  του Π.Μ.Σ –Δι.Πα.Ε

Το μότο μου είναι

Κάθε φορά που θα νοιώθεις θυμό, οργή, λύσσα, τσαντίλα, μην ξεσπάς στην τροφή σου. Ο μόνος τρόπος να γλυτώσεις είναι να βγάλεις τα αρνητικά συναισθήματα από πάνω σου μετατρέποντάς τα σε δράση. Σε αντίθετη περίπτωση το μόνο που θα καταφέρεις αργά ή γρήγορα θα είναι να εξοργιστείς  και με τον ίδιο σου τον εαυτό!

Εξειδίκευση:

Στις Διατροφικές Διαταραχές, σε θέματα Διατροφικής Ιατρικής και Μεταβολομικής, την Παχυσαρκία παιδιών κι ενηλίκων , την διατροφική  υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού και τη διατροφική αποκατάσταση αθλητών και την βελτίωση ασθενών με εντερικές ευαισθησίες.

elGreek
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.