Μεσολογγίου 51, Νέα Ιωνία

Αντιμετώπιση αλλεργιών με φυσικούς τρόπους

Kalozoumi_Seminar

Σεμινάριο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης από το ΚΕΑΔΔ την Πέμπτη 21 Μαϊου στις 19:00.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια σταδιακή αύξηση στις αλλεργίες σε σημείο που ένας στους 5 έχει αλλεργικό πρόβλημα, ήπιο, μέτριο ή πιο σοβαρό. Το ποσοστό αλλεργικών νοσημάτων σε βρέφη και παιδιά είναι ακόμα υψηλότερο, με αποτέλεσμα η συχνότητά τους να φθάνει στο 20% – 30%.

Πολλά αναπνευστικά προβλήματα αλλά και πολλά δερματικά που εμφανίζονται εξαιτίας αλλεργιών αποτελούν ένα συχνό πρόβλημα που ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Οι φυσικές θεραπείες όπως η ομοιοπαθητική και η φυτοθεραπεία προτείνουν αποτελεσματικές λύσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.

Στο σεμινάριο θα δούμε:

  • τα κύρια προβλήματα του αναπνευστικού που σχετίζονται με αλλεργιογόνα (βήχας, άσθμα, δύσπνοια)
  • προβλήματα που αφορούν δερματικές ευαισθησίες – αλλεργίες
  • την αντιμετώπισή τους με τη συμβατική ιατρική και τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες που παρουσιάζει αυτή η προσέγγιση
  • μια πιο ολιστική θεώρηση του προβλήματος και προτεινόμενες λύσεις που αφορούν τόσο πρόληψη όσο και θεραπεία
  • πώς μπορεί να βοηθήσει η Ομοιοπαθητική
  • βότανα και συμπληρώματα διατροφής που φαίνεται να δρουν αποτελεσματικά

Το συγκεκριμένο σεμινάριο αποτελεί το πρώτο από τα συνολικά τρία σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν στις 21 Μαίου, 4 & 11 Ιουνιου με σκοπό την ενημέρωση των αποφοίτων του ΚΕΑΔΔ σε θέματα διαχείρισης επιλεγμένων θεμάτων που σχετίζονται με την υγεία.

 

Εισηγήτρια: Βάλλυ Καλοζούμη

Η Βάλλυ Καλοζούμη είναι οποιοπαθητικός, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Ελλάδος και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κεντρικό Συμβούλιο Ομοιοπαθητικής (ECCH) και το Διεθνές Συμβούλιο για την Ομοιοπαθητική (ICH).

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια Βάλλυ Καλοζούμη

Οι πρώτες μου σπουδές ήταν στη Φυσική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισα την εκπαίδευσή μου στην Αστροφυσική. Εργάστηκα ως φυσικός στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη συνέχεια όμως με κέρδισε η Ομοιοπαθητική, έτσι σπούδασα Ομοιοπαθητική στο Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής, και απέκτησα επίσης πτυχία Ομοιοπαθητικής από το Βρετανικό School of Homeopathy και τον Associação Portuguesa de Homeopatia.

Τώρα είμαι Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Ελλάδος, και επίσης εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κεντρικό Συμβούλιο Ομοιοπαθητικής (ECCH) και το Διεθνές Συμβούλιο για την Ομοιοπαθητική (ICH).

Έχω εκπαιδευτεί επίσης στη φυτοθεραπεία, τα αιθέρια έλαια και τις φυσικές θεραπείες και έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το μικροβίωμα του οργανισμού καθώς και με το ζήτημα της αντιμετώπισης της μικροβιακής αντοχής με φυσικούς τρόπους.

Στη συνέχεια παρακολούθησα και ολοκλήρωσα το πρόγραμμα «Η Αλχημεία της Διατροφής» [Nutritional Alchemy (Flowdity & Nutrition by Efthimi Lazarou)], ένα πρόγραμμα σεμιναρίων για την ψυχοσωματική προσέγγιση στη διατροφή και την ευεξία, τη σύγχρονη επιστήμη της διατροφής στις αρχές της βιοχημικής ιδιαιτερότητας, στις παραδοσιακές κουζίνες, στην παλαιο-ανθρωπολογική έρευνα, στην κλινική παρατήρηση και έρευνα, την ψυχολογία της διατροφής, στη ψυχοσωματική ιατρική, στη Φυσικοπαθητική Ιατρική, σε διάφορες εφαρμογές εσωτερικών παραδόσεων και στις αρχετυπικές ποιότητες των 4+1 στοιχείων. Εκεί ανακάλυψα πόσο «ομοιοπαθητική» μπορεί να γίνει η ολιστική προσέγγιση στη διατροφή, καθώς ταιριάζει απόλυτα με το ομοιοπαθητικό ολιστικό μοντέλο προσέγγισης της υγείας και του ευ ζειν.

Από το 2004 είμαι υπεύθυνη σύνταξης για το περιοδικό Holistic Life για τις εναλλακτικές και συμπληρωματικές θεραπείες και επίσης έχω μεταφράσει και επιμεληθεί βιβλία στον τομέα αυτό. Κάνω σεμινάρια για ζητήματα που αφορούν την ομοιοπαθητική και τις φυσικές θεραπείες.

Το Σεμινάριο απευθύνεται στους αποφοίτους του ΚΕΑΔΔ και θα μεταδοθεί μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex.

elGreek
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.