Scroll Top
Μεσολογγίου 51, Νέα Ιωνία

Επιστολή ενός αποφοίτου της εκπαίδευσης του ΚΕΑΔΔ

Περνώντας στην σχολή της επιλογής μου και πραγματοποιώντας μια από τις υψηλότερες τότε προσδοκίες της εφηβικής μου ηλικίας ο αμέσως επόμενος στόχος κατά την διάρκεια των σπουδαστικών χρόνων ήταν να εξελιχθώ στο επάγγελμα του Διατροφολόγου Διαιτολόγου.

Να μάθω όλα τα μυστικά που μπορούν να φέρουν την επιτυχία στην θεραπεία του ανθρώπου που θα έχω απέναντι μου, ξέροντας κάθε γνώση, που θα μπορεί να τον βοηθήσει.

Περνώντας τα εξάμηνα άρχισα βαθιά μέσα μου να καταλαβαίνω πως κάτι πάει λάθος με τον τρόπο που μας μάθαιναν να χειριζόμαστε τα περιστατικά που έχουμε απέναντί μας και αυτό διότι είχα γίνει ένας τέλειος αναλυτής θερμίδων, εξαιρετικός γνώστης ισοδυνάμων αλλά και παθολογικών περιστατικών όπου οφείλω να πω ότι η εκπαίδευση ήταν εξαιρετική λόγου του υποδειγματικού υποβάθρου των τότε καθηγητών μου.

Όμως, το τί δεν πήγαινε καλά, το βίωσα σαν ένα δυνατό χτύπημα να με γονατίζει, όταν διάβασα το Thin Positive του κυρίου Ευάγγελου Ζουμπανέα. Τότε κατάλαβα ότι οι άνθρωποι είναι πολύ περισσότερα από λίπος, μύες, κόκκαλα, νερό και όργανα καθώς και πως χρήζουν διαφορετικής προσέγγισης και θεραπείας. Ο αμέσως επόμενος στόχος έγινε να βρεθώ δίπλα σε αυτόν τον άνθρωπο, που σε κάθε σειρά του βιβλίου του είχα βρει ένα στήριγμα για το πώς θα ήθελα να εξελιχθώ ως επαγγελματίας Διαιτολόγος-Διατροφολόγος.

Η απόφαση είχε παρθεί και ως επίμονος νέος που σε κάθε χτύπημα ήξερε να ανταποδίδει με δύο χτυπήματα, έφτασα στην Αθήνα για να μπορώ να αποστάξω κάθε σπιθαμή γνώσεων, κινήσεων, τεχνικών και θεραπευτικής ικανότητάς αυτού του ανθρώπου. Μετά κόπων και προσπαθειών έφτασα να βρίσκομαι στην θέση του ονείρου όπου έπαψε να είναι όνειρο, αλλά πραγματικότητα, δίπλα στον συγγραφέα του βιβλίου που με ενέπνευσε να γίνω ένας επιστήμονας που ως στόχο είχε την γνώση.

Όμως, παρά τις φιλοδοξίες μου για το πώς σκεφτόμουν για εκείνον , μου έδειξε την μεγαλύτερη εικόνα που μέχρι πρότινος δεν γνώριζα. Αυτή ήταν η εκπαίδευση του ΚΕΑΔΔ. Δεν πίστευα σε καμία περίπτωση ότι αυτό το συναίσθημα που ένιωθα ως φοιτητής θα με οδηγούσε σε ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που θα μπορούσα να λάβω. Και αυτό να βρεθώ ανάμεσα σε τόσους καταξιωμένους επιστήμονες αλλά και σε καθηγητές που θα με έκαναν να κατανοήσω στον υπέρτατο βαθμό ότι τα κιλά, το λίπος, οι θερμίδες δεν έχουν καμία σημασία όταν βρίσκεσαι μπροστά σε ανθρώπους οι οποίοι βιώνουν μια διαταραγμένη σχέση με την τροφή.

Γράφοντας τις σειρές αυτές δεν μπορώ να εκφράσω το πόσο βαθύτατα ευχαριστώ κάθε ένα από τους καθηγητές μου. Με έκαναν να έχω μεγαλύτερη ενσυναίσθηση, αυτοπεποίθηση, γνώση, καθώς και πίστη στον άνθρωπο που έχω στην απέναντι άκρη του γραφείου μου ώστε να μπορέσω να φτάσω στην θεραπεία του.

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ όμως, το οφείλω στον άνθρωπο που δίδει σάρκα και οστά, σε όλους τους μαθητές του ΚΕΑΔΔ, ώστε να μπορούν να πάρουν αυτά τα εργαλεία σε κάθε γωνιά τη Ελλάδας. Μεταβιβάζει κάθε σπιθαμή των γνώσεων και της μακρόχρονης εμπειρίας του, προς όφελος όλων.

Σας ευχαριστώ όλους, μα πάνω από όλους εσένα, Ευάγγελε Ζουμπανέα.

Με εκτίμηση και σεβασμό, Βασίλειος Κατσίλας.

elGreek
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.