Μεσολογγίου 51, Νέα Ιωνία

Κωνσταντίνος Ξένος

Xenos

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

O Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Κωνσταντίνος Ξένος γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σπουδές

Είναι πτυχιούχος του Leeds Metropolitan University στον τομέα της Διατροφής και Διαιτολογίας. Κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους. Έναν στη Κλινική Διαιτολογία από το ίδιο Πανεπιστήμιο και έναν στη Διατροφική Ιατρική από το University of Surrey.

Ένθερμος οπαδός της δια βίου μάθησης, από το 2012 είναι υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Aντικείμενο της διδακτορικής διατριβής ήταν η διερεύνηση της σχέσης σημειακών νουκλεοτιδικών πολυμορφισμών με την παχυσαρκία και την παρέμβαση με διατροφικά συστατικά αποδεδειγμένης δράσης στο μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας σε συγκεκριμένους γονότυπους. Παράλληλα, ασκεί το επάγγελμα του ιδιώτη Κλινικού Διαιτολόγου Διατροφολόγου στο προσωπικό του γραφείο.

Επαγγελματική εμπειρία

Την τετραετία 2003 – 2007 διετέλεσε προϊστάμενος του Διαιτολογικού τμήματος της κλινικής «ΙΑΣΩ GENERAL». Η εντρυφής ενασχόληση του με την επιστήμη της Διατροφικής Γενετικής και της Διατροφικής Γονιδιωματικής τον ώθησε στην ίδρυση του 1ου εξειδικευμένου τμήματος σε ιδιωτική κλινική. Από τον Ιούνιο του 2007 προΐσταται του τμήματος Διατροφογενετικής και Έρευνας Θρέψης της «ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ».

Την τριετία 2004-2007 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων- Διατροφολόγων, κατέχοντας τη θέση του Γραμματέα Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων.

Δράσεις

Το φθινόπωρο του 2008 και μετά από έντονη σκέψη και προβληματισμό σχετικά με την χαμηλή ποιότητα διατροφικής παιδείας του σύγχρονου Έλληνα, ιδρύει μαζί με μια ομάδα εξαιρετικών επιστημόνων, το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής (ΕΙΔ) με ακρογωνιαίο άξονα δράσης την διατροφική ενημέρωση του Έλληνα πολίτη.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής και ως μέλος οργανωτικών επιτροπών σε πολλά συνέδρια και διεθνείς επιστημονικές εκδηλώσεις του χώρου. Από το 1996 έως σήμερα έχει παρακολουθήσει όλα τα παγκόσμια συνέδρια διατροφής, κλινικής διαιτολογίας και παχυσαρκίας που έχουν διεξαχθεί.

Από το 1996 έως και σήμερα παρουσιάζει ανελλιπώς ενότητες διατροφικών συμβουλών στην τηλεόραση. Άλλοτε ως παρουσιαστής εκπομπών διατροφής και υγείας και άλλοτε ως καλεσμένος. Είναι μόνιμος αρθρογράφος πολλών περιοδικών που ασχολούνται με θέματα υγείας και διατροφής.

elGreek
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.