Μεσολογγίου 51, Νέα Ιωνία

“Μεσογειακές Γεύσεις Χωρίς Γάλα, Αυγό, Σιτηρά (γλουτένη) και Ξηρούς καρπούς”

Η πρωτοποριακή έκδοση του Βιβλίου «Μεσογειακές Γεύσεις Χωρίς Γάλα, Αυγό, Σιτηρά (γλουτένη) και Ξηρούς καρπούς» αφορά την διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη για καθοδήγηση ατόμων με τροφικές δυσανεξίες.

Πρόκειται για ένα μοναδικό βιβλίο με οδηγίες διατροφής  και πρωτότυπες συνταγές που αφορά τη συνηθέστερη γκάμα των γνωστών τροφικών αλλεργιών.

Η χρησιμότητα του βιβλίου στηρίζεται στο γεγονός ότι πολύ συχνά ένα άτομο εκφράζει δυσανεξία σε περισσότερα από  ένα συγκεκριμένο τρόφιμο ή ένα μεμονωμένο συστατικό. Ηε συνέπεια είναι να αποπροσανατολίζεται για το ποια τρόφιμα μπορεί να φάει και κυρίως πώς να τα συνδυάσει.

Το βιβλίο “Μεσογειακές Γεύσεις Χωρίς Γάλα, Αυγό, Σιτηρά (γλουτένη) και Ξηρούς καρπούς” είναι δίγλωσσο (Ελληνικά & Αγγλικά στην ίδια έκδοση).

Αποτελεί σημείο σταθμό τόσο για τους Επαγγελματίες Υγείας που αντιμετωπίζουν περιστατικά ασθενών με τροφικές αλλεργίες ή δυσανεξίες. Θα αποτελέσει επίσης έναν οδηγό για ανθρώπους που επιθυμούν να αποκλείσουν κάποια συγκεκριμένα συστατικά των τροφίμων από την καθημερινή διατροφή τους.

Η συγγραφέας

Η κλινική διαιτολόγος- διατροφολόγος Αιμιλία Βασιλοπούλου είναι απόφοιτη του τμήματος Διαιτολογίας & Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.  Συνέχισε τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ηε διδακτορική της διατριβή είχε θέμα τα αλλεργιογόνα του σταφυλιού, στα πλαίσια της οποίας εργάσθηκε σε μεγάλα ερευνητικά κέντρα της Αγγλίας.

Από το 2005 ανέλαβε την οργάνωση ομάδας διατροφής στα πλαίσια του Αλλεργιολογικού Τμήματος της Β΄Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι η πρώτη διαιτολόγος στην Ελλάδα με ειδίκευση στην διατροφική συμβουλευτική ασθενών με τροφική αλλεργία.

Δίδαξε “Διατροφή” & “Διαχείριση μονάδων Διατροφής” στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Οργάνωσε εκπαιδευτικά σεμινάρια σε ειδικευόμενους και ειδικούς ιατρούς και άλλους Επαγγελματίες Υγείας.

Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο τμήμα Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Παράλληλα εργάζεται σαν ελεύθερη επαγγελματίας στην διατροφική συμβουλευτική στην Κύπρο.

Έχει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά και μεγάλο αριθμό ενεργών συμμετοχών σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

“Μεσογειακές γεύσεις” με την στήριξη του ΚΕΑΔΔ

Το βιβλίο είναι μια συμπαραγωγή της σειράς εκδόσεων αυτοβελτίωσης του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών σε συμπαραγωγή με τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Θα το βρείτε σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία και στο eshop www.drplus.gr .

elGreek
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Περισσότερες Πληροφορίες

Οι ρυθμίσεις cookie σε αυτόν τον ιστότοπο έχουν οριστεί να "επιτρέπουν τα cookie" για να σας προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις cookieς ή κάνετε κλικ στο "Αποδοχή" παρακάτω, τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο