Μεσολογγίου 51, Νέα Ιωνία

Νευροεκφυλιστικές παθήσεις και ο ρόλος της διατροφής

Bionat

14η Ημερίδα του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών

Ο όρος «νευροεκφυλιστικές ασθένειες» είναι ένας γενικός όρος που περιλαμβάνει μία σειρά από παθήσεις, οι οποίες προσβάλλουν τους νευρώνες του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Οι νευρώνες αποτελούν δομικές μονάδες του νευρικού συστήματος που περιλαμβάνει τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό. Κατά κανόνα, οι νευρώνες δεν αναπαράγονται και δεν ανανεώνονται, επομένως εάν υποστούν βλάβη ή πεθάνουν δεν μπορούν να αντικατασταθούν από τον οργανισμό.

Οι νευροεκφυλιστικές ασθένειες είναι ανίατες παθήσεις που επιφέρουν αναπηρία και οδηγούν στην προοδευτική εκφύλιση ή/και τον θάνατο των νευρικών κυττάρων. Αυτή η εξέλιξη προκαλεί προβλήματα στην κίνηση (αταξία) ή στη νοητική λειτουργία (άνοια).

Η πιο γνωστή και διαδεδομένη είναι η νόσος Alzheimer! Σε παγκόσμια έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2019, το 95% πιστεύει ότι θα αναπτύξει κάποια στιγμή στη ζωή του άνοια ή Alzheimer, ενώ 1 στους 4 πιστεύει ότι δεν υπάρχει τρόπος για να εμποδίσει την εμφάνιση και την εξέλιξη της νόσου.

Την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 στις 19:00 θα παρουαιαστούν περισσότερα δεδομένα για τις νόσους:

  • Alzheimer
  • Parkinson Disease
  • Κινητικού νευρώνα- ALS
  • Πολλαπλή σκλήρυνση, ένα αυτοάνοσο νόσημα με επίδραση στο νευρικό σύστημα

Θα αναλυθεί επίσης ο ρόλος της διατροφής και πώς μπορούν να διαχειριστούν τα παραπάνω περιστατικά.Εισηγήτρια θα είναι η Ευαγγελία Αυγεράκη, Διαιτολόγος Διατροφολόγος, MSc και μέλος της επιστημονικής ομάδας της Bionat.

Το Σεμινάριο απευθύνεται στους αποφοίτους του ΚΕΑΔΔ και θα μεταδοθεί μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex.

elGreek
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.