Μεσολογγίου 51, Νέα Ιωνία

Σεμινάρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης “Ο ρόλος του Μικροβιώματος στον οργανισμό” & “Το πρόβλημα της μικροβιακής αντοχής”

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του ΚΕΑΔΔ, θα πραγματοποιηθεί Σεμινάριο συνολικής διάρκειας 6 ωρών με θέμα “Μικροβιακή Αντοχή και ο ρόλος του Μικροβιώματος”. Το Σεμινάριο απευθύνεται στους αποφοίτους του ΚΕΑΔΔ και θα μεταδοθεί μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex.

1η εβδομάδα: Ο ρόλος του μικροβιώματος στον Οργανισμό

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον για την κατανόηση του πολύπλοκου και διαδραστικού ανθρώπινου μικροβιώματος – του σύνολου των μικροοργανισμών (ιών, βακτηρίων και μυκήτων) που ζουν μέσα μας και γύρω μας και φαίνεται να έχουν λόγο όχι μόνο στην καλή λειτουργία του πεπτικού μας, αλλά σε κάθε λειτουργία του οργανισμού, ακόμη και στη συμπεριφορά μας.

Το μικροβίωμα διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, αποτελώντας άλλον έναν παράγοντα εξατομίκευσης που επηρεάζει την υγεία, την τάση για οξείες ή χρόνιες ασθένειες, ακόμα και τη διάθεση ή το χαρακτήρα μας.

Ερευνητές της μικροβιολογίας επισημαίνουν τώρα ότι θα πρέπει να ξεχάσουμε πλέον το δόγμα «ένας μικροοργανισμός- μια ασθένεια», ανατρέποντας τα μέχρι τώρα «πιστεύω» που ίσχυσαν για περισσότερο από έναν αιώνα.

Αυτή η εξατομίκευση, σε συνδυασμό με την αμφισβήτηση του δόγματος ότι οι ασθένειες προέρχονται από μικρόβια, μας φέρνει πιο κοντά σε ένα νέο μοντέλο για την υγεία και την ασθένεια, που φαίνεται να συγκλίνει περισσότερο με τη θεωρία για την υγεία και την ασθένεια μέσα από την ομοιοπαθητική και τις άλλες ολιστικές θεραπείες.

Tο σεμινάριο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει τα εξής:

Το μικροβίωμα από τη γέννηση μέχρι την ενήλικη ζωή. Παράγοντες που το επηρεάζουν
Ο ρόλος του στο ανοσοποιητικό σύστημα. Πώς χτίζω δυνατό ανοσοποιητικό. Ο ρόλος του στις αλλεργίες
Μικροβίωμα και παθήσεις του πεπτικού
Εντερική μικροβιοκοινότητα και μεταβολικά σύνδρομα.
Μικροβίωμα και νευρικό σύστημα. Η σχέση εγκεφάλου-μικροβιώματος
Ο ρόλος των μικροβίων στο μυοσκελετικό σύστημα. Μπορούν τα βακτήρια να προκαλέσουν πόνους στη μέση ή αρθρίτιδα;
Πώς αντιμετωπίζω τη δυσβίωση. Ο ρόλος της διατροφής
Φτιάχνω τις δικές μου προβιοτικές και πρεβιοτικές τροφές. Από τη γιαπωνέζικη κουζίνα μέχρι το κρητικό ξινόχοντρο
Προβιοτικά και πρεβιοτικά συμπληρώματα διατροφής. Τι πρέπει να προσέχω όταν τα επιλέγω

Microbiome2

2η εβδομάδα:Το πρόβλημα της μικροβιακής αντοχής. Αντιμετώπιση εποχιακών ασθενειών και λοιμώξεων με φυσικά μέσα

Η ανθεκτικότητα των μικροβίων (βακτηρίων, παρασίτων, ιών και μυκήτων) στα αντιμικροβιακά φάρμακα που παλαιότερα ήταν αποτελεσματικά για τη θεραπεία των λοιμώξεων, αποτελεί σοβαρή παγκόσμια απειλή για τη δημόσια υγεία.

Δυστυχώς έχουμε φτάσει στο σημείο όπου αν δεν ληφθούν μέτρα για την καταπολέμησή της, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές γιατί οδηγούμαστε σε μια μετα-αντιβιοτική εποχή, στην οποία κοινές λοιμώξεις και ήπιοι τραυματισμοί που ήταν θεραπεύσιμοι για δεκαετίες, μπορούν και πάλι να σκοτώσουν! Είναι αναγκαίο λοιπόν να βρούμε εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση των μικροβιακών λοιμώξεων, με φυσικά μέσα που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στη διαχείριση τέτοιων περιπτώσεων

ν.

Η Διατροφή, η Ομοιοπαθητική, η Φυτοθεραπεία, η χρήση βοτάνων και συμπληρωμάτων διατροφής καθώς και άλλες φυσικές θεραπείες, αποτελούν πιθανή λύση στο πρόβλημα καθώς, εξετάζοντας τον οργανισμό ολιστικά, ερευνούν τα αίτια της διαταραχής και ενεργοποιούν τους θεραπευτικούς μηχανισμούς του ίδιου του οργανισμού ενώ συγχρόνως δεν δημιουργούν μικροβιακή ανθεκτικότητα.

Στο σεμινάριο θα αναλυθούν:

Τι είναι η μικροβιακή αντοχή, γιατί και πώς απειλεί την υγεία μας
Στοιχεία για την αύξηση της ανθεκτικότητας των μικροβίων
Τι δημιουργεί μικροβιακή ανθεκτικότητα και πώς μπορούμε να την προλάβουμε
Γιατί δεν λειτουργούν πλέον τα αντιβιοτικά; Τι μπορούμε να κάνουμε για τη θωράκιση της υγείας και την καταπολέμηση μικροβιακών λοιμώξεων;
Ειδικές συμβουλές ενίσχυσης του ανοσοποιητικού σε ευαίσθητες ομάδες: παιδιά, χρόνιοι ασθενείς, ηλικιωμένοι, άτομα σε πολύ υψηλό στρες, εργαζόμενοι κλπ
Βότανα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και καταπολεμούν λοιμώξεις χωρίς να δημιουργούν ανθεκτικά στελέχη μικροβίων
Πώς μπορώ να βοηθήσω μέσα από τη διατροφή την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μου;
Ο ρόλος του μικροβιώματος στο ανοσοποιητικό
Συμπληρώματα διατροφής που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και καταπολεμούν μικρόβια και μικροβιακές λοιμώξεις
Ο ρόλος της ομοιοπαθητικής στην αντιμετώπιση της μικροβιακής αντοχής
Εποχιακά κρυολογήματα και ιώσεις. Ποιες φυσικές λύσεις υπάρχουν;
Πώς αντιμετωπίζονται τα προβλήματα του αναπνευστικού
Φυσική αντιμετώπιση αλλεργιών
Αντιμετώπιση άλλων λοιμώξεων (π.χ. ουροποιητικού)
Φυσικές λύσεις πρόληψης και θεραπείας

Εισηγήτρια: Βάλλυ Καλοζούμη

Η Βάλλυ Καλοζούμη είναι οποιοπαθητικός, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Ελλάδος και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κεντρικό Συμβούλιο Ομοιοπαθητικής (ECCH) και το Διεθνές Συμβούλιο για την Ομοιοπαθητική (ICH).

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια Βάλλυ Καλοζούμη

Οι πρώτες μου σπουδές ήταν στη Φυσική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισα την εκπαίδευσή μου στην Αστροφυσική. Εργάστηκα ως φυσικός στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στη συνέχεια όμως με κέρδισε η Ομοιοπαθητική, έτσι σπούδασα Ομοιοπαθητική στο Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής, και απέκτησα επίσης πτυχία Ομοιοπαθητικής από το Βρετανικό School of Homeopathy και τον Associação Portuguesa de Homeopatia.

Τώρα είμαι Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Ελλάδος, και επίσης εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κεντρικό Συμβούλιο Ομοιοπαθητικής (ECCH) και το Διεθνές Συμβούλιο για την Ομοιοπαθητική (ICH).

Έχω εκπαιδευτεί επίσης στη φυτοθεραπεία, τα αιθέρια έλαια και τις φυσικές θεραπείες και έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το μικροβίωμα του οργανισμού καθώς και με το ζήτημα της αντιμετώπισης της μικροβιακής αντοχής με φυσικούς τρόπους.

Στη συνέχεια παρακολούθησα και ολοκλήρωσα το πρόγραμμα «Η Αλχημεία της Διατροφής» [Nutritional Alchemy (Flowdity & Nutrition by Efthimi Lazarou)], ένα πρόγραμμα σεμιναρίων για την ψυχοσωματική προσέγγιση στη διατροφή και την ευεξία, τη σύγχρονη επιστήμη της διατροφής στις αρχές της βιοχημικής ιδιαιτερότητας, στις παραδοσιακές κουζίνες, στην παλαιο-ανθρωπολογική έρευνα, στην κλινική παρατήρηση και έρευνα, την ψυχολογία της διατροφής, στη ψυχοσωματική ιατρική, στη Φυσικοπαθητική Ιατρική, σε διάφορες εφαρμογές εσωτερικών παραδόσεων και στις αρχετυπικές ποιότητες των 4+1 στοιχείων. Εκεί ανακάλυψα πόσο «ομοιοπαθητική» μπορεί να γίνει η ολιστική προσέγγιση στη διατροφή, καθώς ταιριάζει απόλυτα με το ομοιοπαθητικό ολιστικό μοντέλο προσέγγισης της υγείας και του ευ ζειν.

Από το 2004 είμαι υπεύθυνη σύνταξης για το περιοδικό Holistic Life για τις εναλλακτικές και συμπληρωματικές θεραπείες και επίσης έχω μεταφράσει και επιμεληθεί βιβλία στον τομέα αυτό.

Κάνω σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό για ζητήματα που αφορούν την ομοιοπαθητική και τις φυσικές θεραπείες.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Περισσότερες Πληροφορίες

Οι ρυθμίσεις cookie σε αυτόν τον ιστότοπο έχουν οριστεί να "επιτρέπουν τα cookie" για να σας προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις cookieς ή κάνετε κλικ στο "Αποδοχή" παρακάτω, τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο