Scroll Top
Μεσολογγίου 51, Νέα Ιωνία

Σεμινάρια

Παρακολουθήστε on demand τα σεμινάρια που κατά καιρούς διοργανώνει το ΚΕΑΔΔ

progennitiki-perigennitiki-periodos-kai-diatrofikes-diataraches  

Παρεμβάσεις Ψυχολογίας, Διατροφής και Άσκησης σε εγκυμονούσες, λεχωίδες και υπογόνιμα ζευγάρια 

Το Κ.Ε.Α.Δ.Δ., έχοντας ήδη δεκαετή εμπειρία στην εκπαίδευση και αντιμετώπιση των Διατροφικών Διαταραχών, οργάνωσε εκπαίδευση στις παρεμβάσεις Ψυχολογίας, Διατροφής και Άσκησης σε Εγκυμονούσες, Λεχωίδες και Υπογόνιμα ζευγάρια.

Προαπαιτούμενες γνώσεις

Δεν υπάρχει κανένα προαπαιτούμενο για την παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου.

Περιγραφή

Η Προγεννητική και Περιγεννητική Περίοδος αποτελεί θεμελιώδη εμπειρία του εαυτού μας. Δημιουργεί ένα βαθύ αποτύπωμα σε σωματικό και ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο που μας συνοδεύει ποικιλοτρόπως καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

Η μελέτη της ζωής από την εμβρυική ηλικία μας αποκαλύπτει έναν κόσμο όπου η νέα ζωή δεν είναι καθόλου απομονωμένη. Αντιθέτως, βρίσκεται σε άμεση και συνεχή αλληλεπίδραση τόσο με τη μητέρα, όσο και το μητρικό περιβάλλον.

Συνεπώς, ήδη από τη σύλληψη αλλά και στην εγκυμοσύνη, υπάρχει άμεσα επαφή με τις εμπειρίες, τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις συνήθειες της μητέρας.

Γίνεται όλο και περισσότερο λόγος για τη διατροφή, την άσκηση και την ψυχολογία της γυναίκας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Την σημασία αυτών στη δημιουργία και ανάπτυξη ενός υγιούς ανθρώπου.

Τί γίνεται όμως όταν η διατροφή, η άσκηση και η διάθεση στην εγκυμοσύνη, αντί για πολύτιμη βοήθεια, γίνονται δυσκολία;

Πώς μπορούμε να προετοιμάσουμε και να στηρίξουμε μια γυναίκα, αλλά και ένα ζευγάρι, με ιστορικό ή ενεργή διατροφική διαταραχή, ώστε να φέρουν στον κόσμο ένα ψυχοσωματικά υγιές παιδί ;

Γιατί να παρακολουθήσει κάποιος τη συγκεκριμένη Εκπαίδευση

Με το πέρας αυτής της εκπαίδευσης ο εκπαιδευόμενος θα έχει πάρει απαραίτητα εφόδια ώστε να γνωρίζει:

 • Τη σημαντικότητα των προγεννητκών και περιγεννητικών εμπειριών του ανθρώπου και τη συσχέτισή τους με τις Διατροφικές Διαταραχές
 • Την αξία της διατροφής πριν τη σύλληψη, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κατά τη λοχεία και το θηλασμό
 • Το ρόλο τη υποβοηθούμενης αναπαραγωγής σε ζευγάρια με ιστορικό Διατροφικής Διαταραχής
 • Την αντιμετώπιση των Διατροφικών Διαταραχών κατά τη διάρκεια της Εγκυμοσύνης και της Λοχείας αλλά και την προετοιμασία για την Εγκυμοσύνη
 •  Το ρόλο της Άσκησης και κατά τη διάρκεια της Εγκυμοσύνης και της Λοχείας με ιστορικό ή ενεργή Διατροφική Διαταραχή
 • Το ρόλο του συντρόφου στην εγκυμονούσα ή/και λεχώνα με ιστορικό ή ενεργή Διατροφική Διαταραχή

Σε ποιούς απευθύνεται

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε Επαγγελματίες Υγείας και σπουδαστές των παρακάτω ειδικοτήτων:

 • Διαιτολόγους – Διατροφολόγους
 • Ψυχολόγους
 • Ιατρούς
 • Μαίες
 • Νοσηλευτές και νοσηλεύτριες
 • Φυσιοθεραπευτές
 • Φαρμακοποιούς
 • Άλλες ειδικότητες επαγγελμάτων υγείας

Nosimata-enterou  

Ο πιο χρήσιμος οδηγός για τον Επαγγελματία Υγείας που αντιμετωπίζει περιστατικά νοσημάτων εντέρου 

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση αποτελεί τον πιο χρήσιμο οδηγό για τον Διατροφολόγο και κάθε Επαγγελματία Υγείας προσφέροντας πολύτιμα εργαλεία και δεξιότητες για κάθε περιστατικό με νοσήματα εντέρου.

Προαπαιτούμενες γνώσεις

Δεν υπάρχει κανένα προαπαιτούμενο για την παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου.

Περιγραφή

Το πεπτικό μας σύστημα είναι αδιαμφισβήτητα ο σημαντικότερος πυλώνας της υγείας μας!

Η καλή εντερική λειτουργία καθρεφτίζει την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος. Πρόσφατα αποδείχθηκε και ερευνητικά η σύνδεση της καλής συναισθηματικής κατάστασης με την καλή υγεία του εντέρου και το αντίστροφο.

Όλο και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν τη συσχέτιση χρόνιων προβλημάτων υγείας και διαχείρισης βάρους, με την ανισορροπία στο εντερικό μικροβίωμα.

Η Παχυσαρκία, ο Διαβήτης τύπου ΙΙ, η Ψωρίαση, η Ροδόχρους ακμή, οι χρόνιες Ουρολοιμώξεις, οι Αρθρίτιδες, η Κατάθλιψη και άλλες παθήσεις, επιδεινώνονται όταν συνυπάρχει μια παθολογική εντερική χλωρίδα.

Από την άλλη, εντερικές ευαισθησίες και ασθένειες, όπως:

 • το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (με διάρροια, με δυσκοιλιότητα ή με εναλλαγές)

 • το Σύνδρομιο Βακτηριακής Υπερανάπτυξης Λεπτού Εντέρου (SIBO)

 • η δυσανεξία στη Γλουτένη και η Κοιλιοκάκη

 • τα Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (Crohn και Ελκώδη κολίτιδα)

 • η Εκκολπωματίτιδα

 • οι Αιμορροϊδοπάθειες κ.ά

εμφανίζονται δυστυχώς σε όλο και περισσότερους ανθρώπους του Δυτικού κόσμου.

Αυτό δεν είναι τυχαίο. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας και οι κακής ποιότητας βιομηχανοποιημένες τροφές επηρεάζουν το πεπτικό σύστημα και την μικροχλωρίδα.

Γιατί να παρακολουθήσει κάποιος τη συγκεκριμένη Εκπαίδευση

Το ενθαρρυντικό είναι πως μέσα από την επιστήμη της Διατροφής υπάρχει πλέον η γνώση να βοηθηθούν όσοι ασθενούν αλλά και να φροντιστεί το σύμπτωμα πριν γίνει χρόνιο νόσημα.

Με τα κατάλληλα διατροφικά πρωτόκολλα μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να υποβοηθηθεί η φαρμακευτική αγωγή και να ενισχυθεί το έργο του θεράποντα Ιατρού όταν απαιτείται, ώστε ο ασθενής να νιώσει ανακούφιση στα συμπτώματά του και ύφεση στην υποτροπή ανάλογα το νόσημα.

Τι θα πάρεις από αυτή την εκπαίδευση;

Με το πέρας αυτής της εκπαίδευσης, ο εκπαιδευόμενος θα έχει πάρει απαραίτητα εφόδια ώστε να φροντίσει σοβαρά εντερικά προβλήματα, όπως αυτά που προαναφέρθηκαν. Επιγραμματικά θα:

 • αποκομίσει γνώσεις για τις διατροφικές τακτικές που προτείνονται ανά περίπτωση (π.χ FODMAPS, διατροφή ελεύθερη γλουτένης, κά)

 • μάθει να διαβάζει και να αξιολογεί βασικές βιοχημικές εξετάσεις στις εντερικές παθήσεις

 • εκπαιδευτεί γύρω από τα Διατροφικά Συμπληρώματα που είναι χρήσιμα στις συγκεκριμένες παθήσεις του εντέρου (π.χ προβιοτικά ένζυμα, αμινοξέα, βιταμίνες, κτλ)

 • γίνει αναφορά σε πραγματικά περιστατικά και τη διατροφική διαχείρισή τους και θα υπάρξει η δυνατότητα για εποπτεία δικών του περιστατικών

Εάν θέλεις να έχεις μια εμπεριστατωμένη άποψη για τον τρόπο διατροφής που έχεις επιλέξει, αυτό το μάθημα είναι για σένα

Στο σεμινάριο διδάσκονται όσα είναι απαραίτητα να γνωρίζει όποιος επιθυμεί να ακολουθήσει τον Vegan τρόπο διατροφής με τις πιο σωστές βάσεις και εργαλεία. Απευθύνεται επίσης και σε Επαγγελματίες Υγείας.

Προαπαιτούμενες γνώσεις

Δεν υπάρχει κανένα προαπαιτούμενο για την παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου.

Περιγραφή

Η Vegan Διατροφή αποτελεί ένα μεγάλο γρίφο, τόσο για τους επαγγελματίες Διαιτολόγους όσο και για τους οπαδούς της συγκεκριμένης διατροφής και φιλοσοφίας. Αυτό γιατί δεν αξιοποιεί κανένα ζωικό τρόφιμο ή παράγωγο, ούτε καν το μέλι.

Η Διαιτολόγος Σοφία Κανέλλου με μεταπτυχιακές σπουδές στην χορτοφαγική και vegan διατροφή είναι η πιο κατάλληλη για να σας μεταφέρει όλη την απαραίτητη γνώση που χρειάζεστε εάν επιθυμείτε να ακολουθήσετε τον συγκεκριμένο τρόπο διατροφής με τις πιο σωστές βάσεις.

Σε ποιους απευθύνεται

Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν τα μυστικά της Vegan διατροφής, είτε είναι σε μεταβατικό στάδιο είτε όχι.

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Ιδανικό σεμινάριο για Επαγγελματίες Υγείας & γονείς που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στην βρεφική διατροφή

Βασικές συστάσεις, πρακτικές συμβουλές, παραδείγματα & εμπειρίες για την έναρξη & υιοθέτηση ισορροπημένων διατροφικών συνηθειών από τα πρώτα χρόνια της ζωής

Προαπαιτούμενες γνώσεις

Δεν υπάρχει κανένα προαπαιτούμενο για την παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου.

Περιγραφή

Η διατροφή του μωρού είναι ίσως το θέμα που αγχώνει πιο πολύ από όλα τις νέες μανούλες.

Τι είναι σωστό να δώσω στο μωρό μου; Πόσο πρέπει να φάει; Πως θα ξέρω ότι έχει χορτάσει; Δεν υπάρχει μητέρα που δεν έχει βιώσει την αγωνία για το αν το παιδί της έχει φάει αρκετά!

Όμως, ακόμα και οι ειδικοί δεν είναι πάντα σίγουροι για τις διατροφικές συμβουλές που μπορούν να δώσουν στις νέες μαμάδες. Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο θέμα αλλά και για πληροφορίες που ανανεώνονται διαρκώς ως αποτέλεσμα νέων ερευνών και συστάσεων.

To συγκεκριμένο webinar περιέχει σύγχρονες επιστημονικές συστάσεις, πρακτικές συμβουλές, παραδείγματα και εμπειρίες αναφορικά με την έναρξη και την υιοθέτηση ισορροπημένων διατροφικών συνηθειών από τα πρώτα (και ίσως σημαντικότερα από άποψη διατροφής) χρόνια της ζωής.

Απευθύνεται σε Επαγγελματίες Υγείας αλλά και σε γονείς που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στο κομμάτι της διατροφής του βρέφους κατά τη διάρκεια των πρώτων 2 χρόνων της ζωής του, που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι η πιό κρίσιμη περίοδος για την εξασφάλιση της βέλτιστης ανάπτυξης μέσω της βέλτιστης διατροφής.

Σε ποιους απευθύνεται

Επαγγελματίες Υγείας, υποψήφιοι & νέοι γονείς

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Είστε απόφοιτος/η του ΚΕΑΔΔ; Αγοράστε το σεμινάριο με έκπτωση!

Ζητήστε το εκπτωτικό κουπόνι αποφοίτων εδώ

Ένα σεμινάριο για Διαιτολόγους-Διατροφολόγους και Επαγγελματίες Υγείας με συναφές αντικείμενο

Το συγκεκριμένο σεμινάριο φιλοδοξεί να ενημερώσει με όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, επαγγελματίες Διαιτολόγους για την καλύτερη διαχείριση των βαριατρικών ασθενών.

Προαπαιτούμενες γνώσεις

Δεν υπάρχει κανένα προαπαιτούμενο για την παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου.

Περιγραφή

Το συγκεκριμένο σεμινάριο απευθύνεται σε πτυχιούχους/φοιτητές Διαιτολόγους-Διατροφολόγους και Επαγγελματίες Υγείας με συναφές αντικείμενο.

Σκοπός του είναι να παρουσιαστεί η διατροφική διαχείριση των ασθενών πριν και μετά από ανάλογες επεμβάσεις. Οι κατευθυντήριες γραμμές για τη διατροφική διαχείριση των ασθενών κατηγοριοποιούνται σε:

 • Προεγχειρητική εκτίμηση/εκπαίδευση
 • Διατροφή κατά τη μετεγχειρητική πορεία
 • Χρήση συμπληρωμάτων διατροφής και μακροχρόνια παρακολούθηση

Η διατροφική διαχείριση είναι σύνθετη και πρέπει να διατηρηθεί σε μακροχρόνια βάση. Η ύπαρξη καλά τεκμηριωμένων κατευθυντήριων γραμμών είναι επιτακτική ανάγκη για κάθε Eπαγγελματία Yγείας προκειμένου να παρέχει μια ασφαλή φροντίδα προς τα άτομα που επιλέχθηκαν να ακολουθήσουν τις συγκεκριμένου είδους επεμβάσεις.

Ο Διαιτολόγος δρ.Παναγιώτης Μπασουράκος παρουσιάζει όλες τις οδηγίες για τις απαραίτητες διατροφικές παρεμβάσεις πριν και μετά από βαριατρικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Το σεμινάριο φιλοδοξεί να ενημερώσει με όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες επαγγελματίες πτυχιούχους Διαιτολόγους. Σε τρείς ενότητες παρουσιάζονται όλα τα απαραίτητα εργαλεία και δεξιότητες για την καλύτερη διαχείριση των βαριατρικών ασθενών.

Σε ποιους απευθύνεται

Επαγγελματίες Διαιτολόγους & γενικά Επαγγελματίες Υγείας που καλούνται να διαχειριστούν βαριατρικούς ασθενείς.

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Είστε απόφοιτος/η του ΚΕΑΔΔ; Αγοράστε το σεμινάριο με έκπτωση!

Ζητήστε το εκπτωτικό κουπόνι αποφοίτων εδώ

diet-coaching

Ο  οδηγός του Επαγγελματία Υγείας που θέλει να βελτιώσει την ικανότητα διαχείρισης του πελατολογίου του

(Μέρος Α)

Ο επιστήμονας που βρίσκεται στο χώρο της υγείας οφείλει να ξέρει πως βρίσκει έγκυρες πληροφορίες στο διαδίκτυο. Κυρίως να ξέρει, για ποιο λόγο οι συγκεκριμένες πληροφορίες είναι έγκυρες και όχι κάποιες άλλες.

Λύνοντας λοιπόν το πρόβλημα του τι είναι και τι δεν είναι σωστό να τρώμε, μπορούμε εύκολα πλέον να εστιάσουμε στους τρόπους με τους οποίους θα κινητοποιήσουμε τον πελάτη μας, για να το κάνει.

Σ’ αυτή την εκπαίδευση παρουσιάζονται οι βασικές τεχνικές μιας συνέντευξης κινητοποίησης. Έχει σαν στόχο τη διευκόλυνση του πελάτη μας προς την αλλαγή μέσω της κατανόησης και της αποδοχής.

Για να μπορέσει να διεξαχθεί μια τέτοια πετυχημένη συνεδρία, καθοριστικό ρόλο παίζουν πάντα αυτά που επιλέγεις να λες, ο τρόπος που τα λες και οι τεχνικές που εφαρμόζεις.

Επιπλέον παρέχονται πληροφορίες για τον τρόπο διεξαγωγής προπληρωμένων και προκαθορισμένων ραντεβού με υποψήφιους πελάτες.

Προαπαιτούμενες γνώσεις

 • Διάθεση για μάθηση
 • Πάθος στην κινητοποίηση ανθρώπων προς έναν υγιεινό τρόπο ζωής
 • Ενδιαφέρον στην αυτό-βελτίωση και στην αυτό-εξέλιξη

Περιγραφή

Αυτή η εκπαίδευση απευθύνεται σε διαιτολόγους, γυμναστές, ιατρούς, ψυχολόγους και σε άλλους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας και της ευεξίας, οι οποίοι συναντούν καθημερινά τις εξής δυσκολίες:

✓ Χειρίζονται άτομα που ξέρουν πως είναι μια σωστή διατροφή και αντιλαμβάνονται ότι, σαν επαγγελματίες, δεν έχουν κάτι παραπάνω να πουν στον τομέα αυτό

✓ Αισθάνονται αμηχανία όταν ο πελάτης τους περιγράφει άτομα που έχασαν βάρος με διατροφικά μοντέλα που οι ίδιοι ως πτυχιούχοι επιστήμονες αναγνωρίζουν ότι είναι λάθος

✓ Δυσκολεύονται να δημιουργήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη τους που θα τους εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη συνεργασία

✓ Αισθάνονται ανασφάλεια για το μέλλον καθώς τα οικονομικά τους συνδέονται με την επιτυχία των πελατών τους

Τι θα πάρεις από αυτή την εκπαίδευση;

Τελειώνοντας αυτή την εκπαίδευση θα είστε σε θέση…

✓ Να πατάτε γερά στα πόδια σας για την επιστημονική σας επάρκεια και να αποκτήσετε ανοσία ακόμα και στις έγκριτες επιστημονικές μελέτες που ανατρέπουν (ή ισχυρίζονται ότι ανατρέπουν) αυτά που ισχύουν έως σήμερα

✓ Να μάθετε τις βασικές τεχνικές coaching που χτίζουν μια σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη

✓ Να μάθετε τον τρόπο με τον οποίο βοηθάτε τον πελάτη σας να αποκαλύψει τις βαθύτερες αξίες πίσω από το «θέλω να χάσω βάρος για να είμαι υγιής ή να χωράω στα ρούχα μου»

✓ Να διαχωρίζετε τις αρμοδιότητες και τη στάση του ειδικού (διαιτολόγου, γιατρού, ψυχολόγου κλπ) με τις αρμοδιότητες και τη στάση του coach

✓ Να σταματήσει η σχέση με τον πελάτη σας να μοιάζει με πάλη και να αρχίσει να φαίνεται περισσότερο σαν χορός

✓ Θα δείτε πως γίνεται στην πράξη η εφαρμογή των βασικών τεχνικών coaching σε πραγματικό περιστατικό μέσω διαλόγων που παρουσιάζονται στη διαφάνεια

✓ Να μάθετε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να προσεγγίσετε και να δεσμεύσετε έναν πιθανό πελάτη σας σε προκαθορισμένα και προπληρωμένα ραντεβού

 

diet-coaching-2

Ο  οδηγός του Επαγγελματία Υγείας που θέλει να βελτιώσει την ικανότητα διαχείρισης του πελατολογίου του

(Μέρος Β)

Ο επιστήμονας που βρίσκεται στο χώρο της υγείας οφείλει να ξέρει πως βρίσκει έγκυρες πληροφορίες στο διαδίκτυο. Κυρίως να ξέρει, για ποιο λόγο οι συγκεκριμένες πληροφορίες είναι έγκυρες και όχι κάποιες άλλες..

Λύνοντας λοιπόν το πρόβλημα του τι είναι και τι δεν είναι σωστό να τρώμε, μπορούμε εύκολα πλέον να εστιάσουμε στους τρόπους με τους οποίους θα κινητοποιήσουμε τον πελάτη μας, για να το κάνει.

Σ’ αυτή την εκπαίδευση παρουσιάζονται οι βασικές τεχνικές μιας συνέντευξης κινητοποίησης. Έχει σαν στόχο τη διευκόλυνση του πελάτη μας προς την αλλαγή μέσω της κατανόησης και της αποδοχής.

Για να μπορέσει να διεξαχθεί μια τέτοια πετυχημένη συνεδρία, καθοριστικό ρόλο παίζουν πάντα αυτά που επιλέγεις να λες, ο τρόπος που τα λες και οι τεχνικές που εφαρμόζεις.

Επιπλέον παρέχονται πληροφορίες για τον τρόπο διεξαγωγής προπληρωμένων και προκαθορισμένων ραντεβού με υποψήφιους πελάτες.

Προαπαιτούμενες γνώσεις

 • Διάθεση για μάθηση
 • Πάθος στην κινητοποίηση ανθρώπων προς έναν υγιεινό τρόπο ζωής
 • Ενδιαφέρον στην αυτό-βελτίωση και στην αυτό-εξέλιξη

Περιγραφή

Αυτή η εκπαίδευση απευθύνεται σε διαιτολόγους, γυμναστές, ιατρούς, ψυχολόγους και σε άλλους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας και της ευεξίας, οι οποίοι συναντούν καθημερινά τις εξής δυσκολίες:

✓ Χειρίζονται άτομα που ξέρουν πως είναι μια σωστή διατροφή και αντιλαμβάνονται ότι, σαν επαγγελματίες, δεν έχουν κάτι παραπάνω να πουν στον τομέα αυτό

✓ Αισθάνονται αμηχανία όταν ο πελάτης τους περιγράφει άτομα που έχασαν βάρος με διατροφικά μοντέλα που οι ίδιοι ως πτυχιούχοι επιστήμονες αναγνωρίζουν ότι είναι λάθος

✓ Δυσκολεύονται να δημιουργήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη τους που θα τους εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη συνεργασία

✓ Αισθάνονται ανασφάλεια για το μέλλον καθώς τα οικονομικά τους συνδέονται με την επιτυχία των πελατών τους

Τι θα πάρεις από αυτή την εκπαίδευση;

Τελειώνοντας αυτή την εκπαίδευση θα είστε σε θέση…

✓ Να πατάτε γερά στα πόδια σας για την επιστημονική σας επάρκεια και να αποκτήσετε ανοσία ακόμα και στις έγκριτες επιστημονικές μελέτες που ανατρέπουν (ή ισχυρίζονται ότι ανατρέπουν) αυτά που ισχύουν έως σήμερα

✓ Να μάθετε τις βασικές τεχνικές coaching που χτίζουν μια σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη

✓ Να μάθετε τον τρόπο με τον οποίο βοηθάτε τον πελάτη σας να αποκαλύψει τις βαθύτερες αξίες πίσω από το «θέλω να χάσω βάρος για να είμαι υγιής ή να χωράω στα ρούχα μου»

✓ Να διαχωρίζετε τις αρμοδιότητες και τη στάση του ειδικού (διαιτολόγου, γιατρού, ψυχολόγου κλπ) με τις αρμοδιότητες και τη στάση του coach

✓ Να σταματήσει η σχέση με τον πελάτη σας να μοιάζει με πάλη και να αρχίσει να φαίνεται περισσότερο σαν χορός

✓ Θα δείτε πως γίνεται στην πράξη η εφαρμογή των βασικών τεχνικών coaching σε πραγματικό περιστατικό μέσω διαλόγων που παρουσιάζονται στη διαφάνεια

✓ Να μάθετε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να προσεγγίσετε και να δεσμεύσετε έναν πιθανό πελάτη σας σε προκαθορισμένα και προπληρωμένα ραντεβού

diet-coaching-3

Ο  οδηγός του Επαγγελματία Υγείας που θέλει να βελτιώσει την ικανότητα διαχείρισης του πελατολογίου του

(Μέρος Γ)

Ο επιστήμονας που βρίσκεται στο χώρο της υγείας οφείλει να ξέρει πως βρίσκει έγκυρες πληροφορίες στο διαδίκτυο και κυρίως να ξέρει, για ποιο λόγο οι συγκεκριμένες πληροφορίες είναι έγκυρες και όχι κάποιες άλλες.

Λύνοντας λοιπόν το πρόβλημα του τι είναι και τι δεν είναι σωστό να τρώμε, μπορούμε εύκολα πλέον να εστιάσουμε στους τρόπους με τους οποίους θα κινητοποιήσουμε τον πελάτη μας, για να το κάνει.

Σ’ αυτή την εκπαίδευση παρουσιάζονται οι βασικές τεχνικές μιας συνέντευξης κινητοποίησης. Έχει σαν στόχο τη διευκόλυνση του πελάτη μας προς την αλλαγή μέσω της κατανόησης και της αποδοχής.

Για να μπορέσει να διεξαχθεί μια τέτοια πετυχημένη συνεδρία, καθοριστικό ρόλο παίζουν πάντα αυτά που επιλέγεις να λες, ο τρόπος που τα λες και οι τεχνικές που εφαρμόζεις.

Επιπλέον παρέχονται πληροφορίες για τον τρόπο διεξαγωγής προπληρωμένων και προκαθορισμένων ραντεβού με υποψήφιους πελάτες.

Προαπαιτούμενες γνώσεις

 • Διάθεση για μάθηση
 • Πάθος στην κινητοποίηση ανθρώπων προς έναν υγιεινό τρόπο ζωής
 • Ενδιαφέρον στην αυτό-βελτίωση και στην αυτό-εξέλιξη

Περιγραφή

Αυτή η εκπαίδευση απευθύνεται σε διαιτολόγους, γυμναστές, ιατρούς, ψυχολόγους και σε άλλους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας και της ευεξίας, οι οποίοι συναντούν καθημερινά τις εξής δυσκολίες:

✓ Χειρίζονται άτομα που ξέρουν πως είναι μια σωστή διατροφή και αντιλαμβάνονται ότι, σαν επαγγελματίες, δεν έχουν κάτι παραπάνω να πουν στον τομέα αυτό

✓ Αισθάνονται αμηχανία όταν ο πελάτης τους περιγράφει άτομα που έχασαν βάρος με διατροφικά μοντέλα που οι ίδιοι ως πτυχιούχοι επιστήμονες αναγνωρίζουν ότι είναι λάθος

✓ Δυσκολεύονται να δημιουργήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη τους που θα τους εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη συνεργασία

✓ Αισθάνονται ανασφάλεια για το μέλλον καθώς τα οικονομικά τους συνδέονται με την επιτυχία των πελατών τους

Τι θα πάρεις από αυτή την εκπαίδευση;

Τελειώνοντας αυτή την εκπαίδευση θα είστε σε θέση…

✓ Να πατάτε γερά στα πόδια σας για την επιστημονική σας επάρκεια και να αποκτήσετε ανοσία ακόμα και στις έγκριτες επιστημονικές μελέτες που ανατρέπουν (ή ισχυρίζονται ότι ανατρέπουν) αυτά που ισχύουν έως σήμερα

✓ Να μάθετε τις βασικές τεχνικές coaching που χτίζουν μια σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη

✓ Να μάθετε τον τρόπο με τον οποίο βοηθάτε τον πελάτη σας να αποκαλύψει τις βαθύτερες αξίες πίσω από το «θέλω να χάσω βάρος για να είμαι υγιής ή να χωράω στα ρούχα μου»

✓ Να διαχωρίζετε τις αρμοδιότητες και τη στάση του ειδικού (διαιτολόγου, γιατρού, ψυχολόγου κλπ) με τις αρμοδιότητες και τη στάση του coach

✓ Να σταματήσει η σχέση με τον πελάτη σας να μοιάζει με πάλη και να αρχίσει να φαίνεται περισσότερο σαν χορός

✓ Θα δείτε πως γίνεται στην πράξη η εφαρμογή των βασικών τεχνικών coaching σε πραγματικό περιστατικό μέσω διαλόγων που παρουσιάζονται στη διαφάνεια

✓ Να μάθετε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να προσεγγίσετε και να δεσμεύσετε έναν πιθανό πελάτη σας σε προκαθορισμένα και προπληρωμένα ραντεβού

diet-coaching-4  

Ο  οδηγός του Επαγγελματία Υγείας που θέλει να βελτιώσει την ικανότητα διαχείρισης του πελατολογίου του

(Μέρος Δ)

Ο επιστήμονας που βρίσκεται στο χώρο της υγείας οφείλει να ξέρει πως βρίσκει έγκυρες πληροφορίες στο διαδίκτυο και κυρίως να ξέρει, για ποιο λόγο οι συγκεκριμένες πληροφορίες είναι έγκυρες και όχι κάποιες άλλες.

Λύνοντας λοιπόν το πρόβλημα του τι είναι και τι δεν είναι σωστό να τρώμε, μπορούμε εύκολα πλέον να εστιάσουμε στους τρόπους με τους οποίους θα κινητοποιήσουμε τον πελάτη μας, για να το κάνει.

Σ’ αυτή την εκπαίδευση παρουσιάζονται οι βασικές τεχνικές μιας συνέντευξης κινητοποίησης. Έχει σαν στόχο τη διευκόλυνση του πελάτη μας προς την αλλαγή μέσω της κατανόησης και της αποδοχής.

Για να μπορέσει να διεξαχθεί μια τέτοια πετυχημένη συνεδρία, καθοριστικό ρόλο παίζουν πάντα αυτά που επιλέγεις να λες, ο τρόπος που τα λες και οι τεχνικές που εφαρμόζεις.

Επιπλέον παρέχονται πληροφορίες για τον τρόπο διεξαγωγής προπληρωμένων και προκαθορισμένων ραντεβού με υποψήφιους πελάτες.

Προαπαιτούμενες γνώσεις

 • Διάθεση για μάθηση
 • Πάθος στην κινητοποίηση ανθρώπων προς έναν υγιεινό τρόπο ζωής
 • Ενδιαφέρον στην αυτό-βελτίωση και στην αυτό-εξέλιξη

Περιγραφή

Αυτή η εκπαίδευση απευθύνεται σε διαιτολόγους, γυμναστές, ιατρούς, ψυχολόγους και σε άλλους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας και της ευεξίας, οι οποίοι συναντούν καθημερινά τις εξής δυσκολίες:

✓ Χειρίζονται άτομα που ξέρουν πως είναι μια σωστή διατροφή και αντιλαμβάνονται ότι, σαν επαγγελματίες, δεν έχουν κάτι παραπάνω να πουν στον τομέα αυτό

✓ Αισθάνονται αμηχανία όταν ο πελάτης τους περιγράφει άτομα που έχασαν βάρος με διατροφικά μοντέλα που οι ίδιοι ως πτυχιούχοι επιστήμονες αναγνωρίζουν ότι είναι λάθος

✓ Δυσκολεύονται να δημιουργήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη τους που θα τους εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη συνεργασία

✓ Αισθάνονται ανασφάλεια για το μέλλον καθώς τα οικονομικά τους συνδέονται με την επιτυχία των πελατών τους

Τι θα πάρεις από αυτή την εκπαίδευση;

Τελειώνοντας αυτή την εκπαίδευση θα είστε σε θέση…

✓ Να πατάτε γερά στα πόδια σας για την επιστημονική σας επάρκεια και να αποκτήσετε ανοσία ακόμα και στις έγκριτες επιστημονικές μελέτες που ανατρέπουν (ή ισχυρίζονται ότι ανατρέπουν) αυτά που ισχύουν έως σήμερα

✓ Να μάθετε τις βασικές τεχνικές coaching που χτίζουν μια σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη

✓ Να μάθετε τον τρόπο με τον οποίο βοηθάτε τον πελάτη σας να αποκαλύψει τις βαθύτερες αξίες πίσω από το «θέλω να χάσω βάρος για να είμαι υγιής ή να χωράω στα ρούχα μου»

✓ Να διαχωρίζετε τις αρμοδιότητες και τη στάση του ειδικού (διαιτολόγου, γιατρού, ψυχολόγου κλπ) με τις αρμοδιότητες και τη στάση του coach

✓ Να σταματήσει η σχέση με τον πελάτη σας να μοιάζει με πάλη και να αρχίσει να φαίνεται περισσότερο σαν χορός

✓ Θα δείτε πως γίνεται στην πράξη η εφαρμογή των βασικών τεχνικών coaching σε πραγματικό περιστατικό μέσω διαλόγων που παρουσιάζονται στη διαφάνεια

✓ Να μάθετε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να προσεγγίσετε και να δεσμεύσετε έναν πιθανό πελάτη σας σε προκαθορισμένα και προπληρωμένα ραντεβού

elGreek
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.